Formula 1: O οδηγός του MotorOne.gr για τη σεζόν του 2024

Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν από την έναρξη της φετινής σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1 μέσω του πλήρους οδηγού του MotorOne.gr.

Formula 1: O οδηγός του MotorOne.gr για τη σεζόν του 2024

Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν από την έναρξη της φετινής σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1 μέσω του πλήρους οδηγού του MotorOne.gr.

Η νέα σεζόν της Formula 1 βρίσκεται προ των πυλών και θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του θεσμού, με 24 Grand Prix να έχουν προγραμματιστεί για τη φετινή χρονιά. Οι 10 ομάδες και οι 20 οδηγοί του grid θα ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα από το Μπαχρέιν το ταξίδι τους ανά την υφήλιο που θα διαρκέσει έως το Νοέμβριο και θα καταλήξει στο Άμπου Ντάμπι.

Το MotorOne.gr προετοίμασε έναν πλήρη οδηγό μέσω του οποίου μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στις ομάδες από την περυσινή σεζόν, τις προοπτικές τους για το 2024, να «γνωρίσετε» όλους τους πιλότους και να «ταξιδέψετε» σε κάθε προορισμό του φετινού Πρωταθλήματος της Formula 1.

«Ξεφυλλίστε» τον ψηφιακό μας οδηγό για τη σεζόν του 2024 στη Formula 1

Έπειτα από τις δοκιμές προετοιμασίας που πραγματοποίησαν οι ομάδες της Formula 1 την προηγούμενη εβδομάδα στην πίστα του Sakhir στο Μπαχρέιν, τα πάντα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η σεζόν. Το Grand Prix Μπαχρέιν αυτής της εβδομάδας θα είναι ο πρώτος γύρος της σεζόν, και το σημαντικό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι τόσο αυτός ο αγώνας όσο και το GP Σαουδικής Αραβίας, μία εβδομάδα μετά, θα πραγματοποιηθούν Σάββατο και όχι Κυριακή.

Αυτό συνέβη ώστε να μην πέσει το GP Σαουδικής Αραβίας στις 10 Μαρτίου, που ξεκινά το Ραμαζάνι. Αντίστοιχα, για να δοθεί χρόνος στις ομάδες να μεταβούν από το Μπαχρέιν στη Jeddah, και να προετοιμάσουν τον εξοπλισμό τους, μετατέθηκε και το GP Μπαχρέιν μία ημέρα νωρίτερα.

Πέρυσι, ο Max Verstappen και η Red Bull είχαν την πιο κυριαρχική σεζόν στην ιστορία της Formula 1. Αλλά καθώς κατευθυνόμαστε στην καινούργια χρονιά, όλες οι ομάδες έχουν κατασκευάσει καινούργιο πλαίσιο για την επόμενη διετία. Με τους τεχνικούς κανονισμούς να έχουν παραμείνει σταθεροί τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ελπίδα ότι οι διαφορές μεταξύ των ομάδων θα είναι μικρότερες φέτος, ώστε να δούμε περισσότερο ανταγωνισμό.

Ferrari και Mercedes έχουν αλλάξει τη φιλοσοφία σχεδιασμού των μονοθεσίων τους και ισχυρίζονται ότι έχουν εξυγιάνει τα προβλήματα συμπεριφοράς που αντιμετώπιζαν πέρυσι, ενώ  οι McLaren και Aston Martin παραμένουν υπολογίσιμες δυνάμεις. Παράλληλα, η μεταγραφική αγορά έχει ανοίξει διάπλατα από την ανακοίνωση της μετάβασης του Lewis Hamilton στη Ferrari το 2025.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!