F1: Στη Suzuka έως το 2029 το GP Ιαπωνίας

Η Formula 1 ανακοίνωσε πενταετή επέκταση του συμβολαίου της πίστας της Suzuka, η οποία θα φιλοξενεί το Grand Prix Ιαπωνίας έως το 2029.

F1: Στη Suzuka έως το 2029 το GP Ιαπωνίας

Η Formula 1 ανακοίνωσε πενταετή επέκταση του συμβολαίου της πίστας της Suzuka, η οποία θα φιλοξενεί το Grand Prix Ιαπωνίας έως το 2029.

Το Grand Prix Ιαπωνίας θα συνεχίσει να διεξάγεται στην πίστα της Suzuka (που ανήκει στη Honda) τουλάχιστον έως το 2029, καθώς οι διοργανωτές του αγώνα υπέγραψαν 5ετή επέκταση του συμβολαίου τους με τη Formula 1.

Αυτή η συμφωνία μειώνει το ενδεχόμενο διεξαγωγής Grand Prix στην Οζάκα, παρότι υπήρχαν προσπάθειες διοργάνωσης αγώνα στους δρόμους της πόλης. Το γεγονός ότι η Honda θα επιστρέψει επίσημα στη Formula 1 το 2026, προμηθεύοντας μονάδες ισχύος στην Aston Martin, σίγουρα βοήθησε την υπογραφή της νέας συμφωνίας.

H Suzuka, η μοναδική πίστα της F1 σχήματος «8», αποτελεί μία από τις αγαπημένες των οδηγών, με τις ταχύτατες καμπές που παρουσιάζει η χάραξή της. Στη Suzuka έχουν εκτυλιχθεί ορισμένες από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές στην ιστορία της Formula 1, καθώς έχουν κριθεί 12 τίτλοι στην ιαπωνική πίστα.

Φέτος το GP Ιαπωνίας θα μεταφερθεί σε διαφορετική ημερομηνία διεξαγωγής από την παραδοσιακή του θέση το φθινόπωρο, καθώς θα φιλοξενήσει τον αγώνα στις 7 Απριλίου, έχοντας τοποθετηθεί μεταξύ των GP Αυστραλίας και Κίνας, στην προσπάθεια της F1 να ελαχιστοποιήσει το αποτύπωμα άνθρακα του Πρωταθλήματος, μειώνοντας τη μεταφορά εξοπλισμού των ομάδων.

Πέρυσι, 220.000 θεατές κατέκλυσαν την πίστα της Suzuka για το τριήμερο του GP Ιαπωνίας. Η ανανέωση του συμβολαίου του GP Ιαπωνίας δεν είναι τόσο μεγάλη όσο άλλων αγώνων όπως τα GP Αυστραλίας (έως το 2037) και Μπαχρέιν (2036), αλλά είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη συμφωνία, που ήταν τριετής και έληγε μετά τη διεξαγωγή του φετινού αγώνα.

Ο πρόεδρος και CEO της F1, Stefano Domenicali, δήλωσε: «Η Suzuka είναι μια ξεχωριστή πίστα και μέρος της βάσης του αθλήματος, για αυτό και χαίρομαι που η F1 θα συνεχίσει να αγωνίζεται εκεί τουλάχιστον μέχρι το 2029. Καθώς ετοιμαζόμαστε να επιστρέψουμε στην Ιαπωνία νωρίτερα από το συνηθισμένο αυτή τη σεζόν, θα ήθελα να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μου στους διοργανωτές και την ομάδα της Honda MobilityLand για την υποστήριξη της προσπάθειάς μας στον εξορθολογισμό του προγράμματος αγώνων, καθώς προσπαθούμε να κάνουμε το άθλημα πιο βιώσιμο».

F1 - GP Ιαπωνίας 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!