F1: Το GP Αυστραλίας παραμένει έως το 2037

Το GP Αυστραλίας υπέγραψε διετή επέκταση του 10ετούς συμβολαίου που είχε διασφαλίσει νωρίτερα φέτος. Παράλληλα, ο επικεφαλής της διοργάνωσης του αγώνα, Andrew Westacott, θα αποχωρήσει από τη θέση του, ενώ η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει το εναρκτήριο Grand Prix του 2024.

F1: Το GP Αυστραλίας παραμένει έως το 2037

Το GP Αυστραλίας υπέγραψε διετή επέκταση του 10ετούς συμβολαίου που είχε διασφαλίσει νωρίτερα φέτος. Παράλληλα, ο επικεφαλής της διοργάνωσης του αγώνα, Andrew Westacott, θα αποχωρήσει από τη θέση του, ενώ η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει το εναρκτήριο Grand Prix του 2024.

Νωρίτερα φέτος, το GP Αυστραλίας είχε υπογράψει 10ετές συμβόλαιο με τη Formula 1 για να διεξάγει τον αγώνα στη Μελβούρνη έως το 2035 και τώρα επέκτεινε τη συμφωνία του για άλλα δύο χρόνια, έως το 2037. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, το GP Αυστραλίας θα αποτελέσει τον εναρκτήριο αγώνα για τουλάχιστον 4 σεζόν από το 2025 έως το 2037, τις χρονιές που το Ραμαζάνι θα πέσει σε ημερομηνίες που δυσκολεύουν άλλες πίστες όπως αυτή του Μπαχρέιν, ή της Σαουδικής Αραβίας.

Συγκεκριμένα, ο αγώνας της Jeddah, αναμένεται να αποτελέσει τον εναρκτήριο γύρο του Πρωταθλήματος του 2024, πριν από το Ραμαζάνι, που θα ξεκινήσει στις 10 Μαρτίου της μεθεπόμενης χρονιάς και διαρκεί έως τις 8 Απριλίου. Συνεπώς, το Πρωτάθλημα του 2024 αναμένεται να ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου. Αρχικά, ήταν προγραμματισμένο για το GP Αυστραλίας να αποτελέσει τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν του 2024, αλλά οι διοργανωτές του GP Σαουδικής Αραβίας ζήτησαν να αλλάξει η ημερομηνία του αγώνα τους, λόγω των ημερομηνιών στις οποίες πέφτει το Ραμαζάνι.

Το GP Αυστραλίας ακυρώθηκε το 2020 και το 2021 λόγω της πανδημίας, αλλά στη φετινή επιστροφή του σημείωσε ρεκόρ προσέλευσης θεατών κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Το 2023, o αγώνας στη Μελβούρνη θα αποτελέσει τον 3ο γύρο της σεζόν και θα διεξαχθεί στις 2 Απριλίου, διαθέτοντας υποστηρικτικούς αγώνες της F2 και της F3 για πρώτη φορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Australian Grand Prix Corporation, Andrew Westacott, δήλωσε: «Το γεγονός ότι εξασφαλίσαμε 15 χρόνια παραμονής του Grand Prix της Formula 1 στη Μελβούρνη είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Παρέχει τόσα πολλά οφέλη στην πόλη μας, την οικονομία μας και την εξαιρετική βιομηχανία εκδηλώσεων, για να μην αναφέρουμε τις φιλοδοξίες που παρέχει στους νέους Αυστραλούς που κυνηγούν τα όνειρά τους στο μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Ο Westacott θα αποχωρήσει από το ρόλο του έπειτα από το Grand Prix του 2023, έχοντας επιλέξει να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του, που λήγει στις 30 Ιουνίου του επόμενου έτους. Ο Westacott προσχώρησε στην AGPC ως γενικός διευθυντής επιχειρήσεων το 2006, προτού διοριστεί διευθύνων σύμβουλος τον Φεβρουάριο του 2011.

Όπως δήλωσε ο ίδιος o Westacott: «Ήταν πηγή τεράστιας υπερηφάνειας να μπορώ να εργάζομαι για την Australian Grand Prix Corporation για τόσα πολλά χρόνια και να συνεργάζομαι τόσο στενά με την υπέροχη ομάδα της AGPC και όλους όσους εμπλέκονται στη βιομηχανία μεγάλων εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Formula 1 και του MotoGP».

«Τριάντα διοργανώσεις, μερικές ακυρώσεις στην πορεία και πλήθος κόσμου που έσπασε ρεκόρ το 2022 έχουν προσφέρει ξεχωριστές στιγμές. Τα αντιφατικά χρόνια μεταξύ της διασποράς του Covid το 2020 και του τρόπου με τον οποίο ανοίξαμε τη Μελβούρνη στον αθλητικό κόσμο το 2022, δημιούργησαν και τα δύο τεράστιες αναμνήσεις που θα θυμάμαι για πάντα».

Ο Paul Little, πρόεδρος της AGPC, προσέθεσε: «Ο Andrew οδήγησε την AGPC σε μια μεταμορφωτική περίοδο και πρέπει να τον επαινέσουμε για την εξαιρετική συμβολή του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και τον τουρισμό στη Βικτώρια. Αφήνει την AGPC σε θέση για συνεχή παγκόσμια επιτυχία και του εύχομαι ό,τι καλύτερο στις μελλοντικές του προσπάθειες».

Ο αντικαταστάτης του Westacoot δεν έχει οριστεί ακόμα, ενώ η διαδικασία για τον εντοπισμό του αναμένεται να εξεταστεί τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

F1 - GP Αυστραλίας 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!