Ράλλυ Φινλανδίας: Η νίκη του Evans βάζει φωτιά στο πρωτάθλημα

Μόλις 25 βαθμοί χωρίζουν τους δύο πρώτους στη βαθμολογία οδηγών του WRC.

Ράλλυ Φινλανδίας: Η νίκη του Evans βάζει φωτιά στο πρωτάθλημα

Μόλις 25 βαθμοί χωρίζουν τους δύο πρώτους στη βαθμολογία οδηγών του WRC.

Το αποτέλεσμα του Ράλλυ Φινλανδίας αφήνει την υπόθεση του τίτλου των οδηγών ορθάνοιχτη. Μετά την εγκατάλειψη του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, Kalle Rovanpera, την Παρασκευή, στην πρωτοπορία του αγώνα πέρασε ο Elfyn Evans. Ο οδηγός της Toyota Gazoo WRT σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο σε 7 συνεχόμενες ειδικές διαδρομές το Σάββατο, κέρδισε την Power Stage την Κυριακή και πήρε το νίκη στη Φινλανδία, μαζεύοντας 30 βαθμούς.

Δεδομένου πως ο Rovanpera έμεινε στο απόλυτο μηδέν, στους δύο οδηγούς της Toyota Gazoo WRT χωρίζουν πλέον μόλις 25 πόντοι στη βαθμολογία, με τέσσερις αγώνες να απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν, με επόμενο το δικό μας ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023. Στους κατασκευαστές πάλι, η εικόνα είναι υπέρ της Toyota Gazoo WRT που έχει χτίσει διαφορά ασφαλείας 67 βαθμών από τη δεύτερη Hyundai Motorsport.

Το βάθρο στη Φινλανδία συμπλήρωσαν ο Thierry Neuville με Hyundai i20 N Rally1 και ο Takamoto Katsuta με ένα ακόμα Yaris Rally1, ενώ στη λίστα των εγκαταλείψεων συμπεριλαμβάνονται οι Ott Tanak (M-Sport Ford) και Esapekka Lappi (Toyota Gazoo WRT).

Εντυπωσιακή ήταν η επιστροφή του Jari-Matti Latvala, τρία χρόνια μετά την τελευταία του συμμετοχή σε αγώνα του WRC. Ο επικεφαλής της ομάδας της Toyota δεν μπόρεσε φυσικά να κυνηγήσει τους πρωτοπόρους, απέφυγε όμως τα λάθη και τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Έκτος γενικής ήταν ο Oliver Solberg με Skoda Fabia RS Rally2, εμπρός από τον νικητή της κατηγορίας WRC2, Sami Pajari.

Επόμενος αγώνας, όπως είπαμε, είναι το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στις 7-10 Σεπτεμβρίου 2023.

Ράλλυ Φινλανδίας 2023: Τελική κατάταξη

  1. E Evans / S Martin – Toyota GR Yaris
  2. T Neuville / M Wydaeghe – Hyundai i20 N
  3. T Katsuta / A Johnston – Toyota GR Yaris
  4. T Suninen / M Markkula – Hyundai i20 N
  5. J-M Latvala / J Hanninen – Toyota GR Yaris
  6. O Solberg / E Edmondson – Skoda Fabia RS Rally2
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!