WRC – Ράλλυ Σαφάρι, Σάββατο: Μόνη της η Toyota

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την ημέρα του Σαββάτου στο Ράλλυ Σαφάρι, όπου οι Sebastien Ogier και Kalle Rovanpera παραμένουν στην κορυφή, ενώ η εγκατάλειψη του Esapekka Lappi άφησε την Toyota ουσιαστικά μόνη της.

Με τη βραδινή βροχή να έχει κάνει τις συνθήκες του Ράλλυ Σαφάρι ακόμα πιο δύσκολες, με λάσπη και ολισθηρές επιφάνειες, τα δύο επικεφαλής πληρώματα της Toyota, με τους Sebastien Ogier / Vincent Landais και Kalle Rovanpera / Jonne Halttunen κυριαρχούν στον αγώνα… αντοχής, με τους Φινλανδούς να έχουν μειώσει τη διαφορά μεταξύ τους από την Παρασκευή.

Ο Ogier ξεκίνησε το Σάββατο επικρατώντας στην πρώτη ειδική της ημέρας (Soysambu 1, 8η του αγώνα), παρότι είχε αστοχία ελαστικού 4 χλμ. πριν από το τέλος της. Ο Rovanpera ήταν αρχικά πιο συντηρητικός, αλλά πίεσε στη συνέχεια για να κατακτήσει τη νίκη στις άλλες δύο πρωινές ειδικές διαδρομές.

Ο Esapekka Lappi, που είχε μία αργή αστοχία ελαστικού στην πρώτη ειδική της ημέρας, είχε ανέβει στην 3η θέση, καθώς ο Elfyn Evans είχε ορισμένες ατυχίες, με τον κινητήρα του να σβήνει έπειτα από ένα πέρασμα από λιμνάζοντα νερά και στη συνέχεια μία αστοχία εμπρός αριστερού ελαστικού που του κόστισε περισσότερα από 20 δλ.

Το απόγευμα, τις νίκες στην επανάληψη των τριών ειδικών διαδρομών μοιράστηκαν τρεις οδηγοί της Toyota: ο Ogier (παρότι μάζεψε μερικά… κλαδιά στο δρόμο), o Takamoto Katsuta και ο Rovanpera. Στην πρώτη απογευματινή ειδική (11η του αγώνα), ο Rovanpera παραδέχθηκε ότι δεν πίεζε, καθώς οι βασικοί του αντίπαλοι στη βαθμολογία -πέραν του Ogier που δεν κάνει πλήρη σεζόν- βρίσκονταν πολύ πίσω στη γενική κατάταξη.

Παράλληλα, εκτός μάχης τέθηκε και ο Lappi, ο οποίος εγκατέλειψε με πρόβλημα στον άξονα μετάδοσης του Hyundai i20 N, παρόμοιο με αυτό που αντιμετώπισε στο shakedown της Τετάρτης. Αυτό προώθησε τον Evans στην 3η θέση, με πολύ μικρή διαφορά 2,8 δλ. από τον Katsuta. Στη 12η ειδική, ο Ιάπωνας επικράτησε, για να περάσει 3ος με διαφορά 2,1 δλ.

Στην πολύ ολισθηρή -λόγω της βροχής- τελευταία ειδική της ημέρας, ο Rovanpera επέδειξε τις ικανότητές του σε αυτές τις συνθήκες και κατάφερε να κινηθεί 15,3 δλ. ταχύτερα από τον Ogier και να μειώσει τη διαφορά μεταξύ τους στα 16,7 δλ., καθώς τα δύο εμπρός ελαστικά του Γάλλου έχασαν πίεση προς το τέλος της διαδρομής. Οι έξι ειδικές διαδρομές της Κυριακής θα ολοκληρώσουν τον αγώνα και στο Ράλλυ Σαφάρι, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί.

Ο Katsuta είχε ένα τετ-α-κέ στο οποίο τραυμάτισε την πίσω αεροτομή του Toyota GR Yaris, γεγονός που επέτρεψε στον Evans να ανακτήσει την 3η θέση και να χτίσει διαφορά 16,7 δλ. από τον Ιάπωνα. Ο Dani Sordo βρίσκεται στην 5η θέση, 1 λεπτό και 12 δλ. πίσω από τον Katsuta και ο Ott Tanak ακολουθεί, στην 6η θέση, έχοντας χάσει χρόνο και αυτός με έξοδο από το δρόμο στην τελευταία ειδική.

Ο Thierry Neuville επέστρεψε στον αγώνα έπειτα από τη χθεσινή του εγκατάλειψη και βρίσκεται στην 9η θέση, πίσω από τον επικεφαλής της κατηγορίας WRC2, Kajetan Kajetanowicz, με Skoda Fabia RS.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!