WRC-Ράλλυ Σαφάρι, Παρασκευή: Τα Toyota επικεφαλής

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την ημέρα της Παρασκευής του Ράλλυ Σαφάρι – Κένυας, όπου ο Sebastien Ogier έχει χτίσει διαφορά επί του επικεφαλής της βαθμολογίας, Kalle Rovanpera, ενώ ο Thierry Neuville εγκατέλειψε.

Το Ράλλυ Σαφάρι, ο πιο απαιτητικός ίσως αγώνας της σεζόν του WRC, εορτάζει φέτος την 70ή του επέτειο. Στη special stage της Πέμπτης επικράτησε ο Ott Tanak με το Ford Puma της M-Sport. Ωστόσο, ο Εσθονός έχασε χρόνο το πρωί της Παρασκευής, όταν συνάντησε μπροστά του ένα γουρούνι και ένα κοπάδι ζέβρες.

Έπειτα από τις τρεις πρωινές ειδικές διαδρομές της Παρασκευής, ο Sebastien Ogier είχε τεθεί επικεφαλής, έχοντας επικρατήσει στην 1η (Loldia 1) ακολουθούμενος από τον Kalle Rovanpera, ο οποίος ήταν ταχύτερος στην 3η (Kedong 1), όπου οι Γάλλος team-mate του στην Toyota είχε μείνει χωρίς υβριδικό σύστημα.

Το απόγευμα όμως, ο Ogier ήταν κυρίαρχος, καθώς επικράτησε και στις τρεις ειδικές διαδρομές, επεκτείνοντας τη διαφορά του από τον Rovanpera στα 22,8 δλ., με τον Φινλανδό να δηλώνει ότι έκανε ένα μικρό λάθος με το στήσιμο του GR Yaris Rally1, το οποίο προκάλεσε έντονη υποστροφή.

Από την πλευρά του, ο Ogier δήλωσε: «Η στρατηγική μου είναι λίγο διαφορετική. Προσπάθησα να οδηγήσω πιο καθαρά και να κερδίσω την απόδοση των ελαστικών. Μόνο στην τελευταία ειδική το ρίσκο είναι πολύ υψηλό. Αν εξαιρέσουμε το θέμα με το υβριδικό σύστημα σήμερα το πρωί, είχαμε μια τέλεια ημέρα, οπότε μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι».

Στην 3η θέση βρίσκεται ο Ουαλός Elfyn Evans, με το 3ο αυτοκίνητο της Toyota, χτύπησε ένα θάμνο και βρίσκεται 43,5 δλ. μακριά από την κορυφή. Στην 4η θέση βρίσκεται ο Esapekka Lappi, στην πρώτη του συμμετοχή στο συγκεκριμένο αγώνα. Ο Φινλανδός οδηγός της Hyundai είχε αστοχία πίσω δεξιού ελαστικού στην τελική ειδική του πρωινού σκέλους, η οποία του κόστισε περίπου μισό λεπτό.

O Lappi κληρονόμησε την 4η θέση από τον team-mate του, Thierry Neuville, ο οποίος το πρωί είχε ένα περίεργο πρόβλημα, καθώς έχασε αυτοσυγκέντρωση -και χρόνο- όταν μία μέλισσα εισήλθε μέσα στο κράνος του το πρωί. Στη συνέχεια, ο Βέλγος έχασε περαιτέρω χρόνο με αστοχία εμπρός δεξιού ελαστικού στην 3η ειδική διαδρομή. Ο Neuville αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα στην 6η ειδική διαδρομή λόγω αστοχίας ανάρτησης.

Στην 5η θέση βρίσκεται ο Takamoto Katsuta (Toyota), έπειτα από την ανατροπή που είχε στο shakedown. O Ιάπωνας χτύπησε μία ζέβρα, προκαλώντας ζημιά στο εμπρός μέρος του αυτοκίνητου του και στη συνέχεια ένα κλαδί θρυμμάτισε το παρμπρίζ του GR Yaris. Στην 6η θέση βρίσκεται ο Dani Sordo (Hyundai), επίσης συνάντησε ζέβρα στο διάβα του. O Ott Tanak (7ος) έχασε πάνω από 2 λεπτά το πρωί επειδή ξεζαντώθηκε ένα ελαστικό του, ενώ έναν τροχό κατέστρεψε και αναγκάστηκε να αντικαταστήσει και ο team-mate του στην M-Sport, Pierre-Louis Loubet (8ος).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!