F1: O Alonso απολογήθηκε για το σχόλιο περί Hamilton

O Fernando Alonso απολογήθηκε για το σχόλιο που έκανε στον ασύρματο εναντίον του Lewis Hamilton έπειτα από τη σύγκρουσή τους στον 1ο γύρο του GP Βελγίου, αλλά επέρριψε ευθύνες τόσο στα μέσα ενημέρωσης, όσο και την F1, για τη μετάδοση μηνυμάτων στον ασύρματο.

F1: O Alonso απολογήθηκε για το σχόλιο περί Hamilton

O Fernando Alonso απολογήθηκε για το σχόλιο που έκανε στον ασύρματο εναντίον του Lewis Hamilton έπειτα από τη σύγκρουσή τους στον 1ο γύρο του GP Βελγίου, αλλά επέρριψε ευθύνες τόσο στα μέσα ενημέρωσης, όσο και την F1, για τη μετάδοση μηνυμάτων στον ασύρματο.

Στον 1ο γύρο του GP Βελγίου, οι Lewis Hamilton και Fernando Alonso συγκρούστηκαν στο chicane της Les Combes, ενώ μάχονταν για τη 2η θέση, καθώς ο Βρετανός «έκλεισε την πόρτα» στον οδηγό της Alpine, αλλά ανέλαβε την ευθύνη στη συνέχεια. To διάσημο πλέον μήνυμα του Ισπανού, στον ασύρματο, ειπώθηκε αρκετά αργότερα, οπότε μερικές από τις δικαιολογίες του Alonso ότι ήταν εν θερμώ, δεν στέκουν απόλυτα.

O 41 ετών Ισπανός δύο φορές Πρωταθλητής, είχε αναφέρει στον ασύρματο, στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου του αγώνα: «Τι ηλίθιος. Έκλεισε την πόρτα από την εξωτερική. Είχαμε μία εξαιρετική εκκίνηση, αλλά αυτός ο τύπος ξέρει μόνο να οδηγεί εκκινώντας πρώτος». Ωστόσο, στο paddock του Zandvoort, δήλωσε ότι δεν εννοούσε το σχόλιο που έκανε εκείνη τη στιγμή.

Ο Alonso δήλωσε: «Πρώτα από όλα, ο Lewis είναι Πρωταθλητής, είναι ένας θρύλος της εποχής μας. Και στη συνέχεια, όταν λες κάτι -και λυπάμαι που το επαναλαμβάνω- εναντίον ενός Βρετανού οδηγού, υπάρχει τεράστια εμπλοκή των μέσων ενημέρωσης. Έχουν πει πολλά πράγματα για τον Checo (Perez), για τον Carlos (Sainz), για μένα. Αν πεις κάτι για έναν Λατίνο οδηγό, όλα είναι λίγο πιο διασκεδαστικά. Όταν λες κάτι για άλλους, είναι λίγο πιο σοβαρό».

«Αλλά εν πάση περιπτώσει ναι, ζητώ συγγνώμη. Δεν σκεφτόμουν αυτό που είπα. Δεν νομίζω ότι υπήρχαν πολλά για να τον κατηγορήσω εκείνη τη στιγμή, για να είμαι ειλικρινής, κοιτάζοντας τις επαναλήψεις, επειδή είναι ένα περιστατικό στον πρώτο γύρο, βρισκόμαστε όλοι πολύ κοντά μεταξύ μας».

F1 - Lewis Hamilton (Mercedes) & Fernando Alonso (Alpine), GP Βελγίου 2022

Ο Ισπανός ξεκαθάρισε επίσης, ότι δεν επιμένει στο σχόλιο ότι ο Hamilton ξέρει να αγωνίζεται μόνο όταν εκκινεί από μπροστά: «Όχι, δεν το πιστεύω. Θέλω να πω, δεν είναι ότι το πιστεύω ή δεν το πιστεύω, υπάρχουν γεγονότα ότι δεν είναι έτσι. Οπότε είναι κάτι που το λες εν θερμώ. Αλλά τίποτα από αυτά που είπα δεν είναι αλήθεια, ή υπάρχουν γεγονότα που είναι εντελώς αντίθετα. Οπότε έχω τεράστιο σεβασμό».

Ο Alonso δήλωσε ότι δεν είχε χρόνο να ζητήσει άμεσα συγγνώμη από τον Hamilton, αλλά ήλπιζε να το κάνει σήμερα στο Zandvoort. «Ελπίζω ότι όταν θα κάνουμε τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις θα τον πλησιάσω και θα του ζητήσω συγγνώμη. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα μαζί του. Και όπως είπα, έχω τεράστιο σεβασμό γι’ αυτόν».

«Η ζέστη και η αδρεναλίνη της στιγμής, παλεύοντας τελικά για την πρώτη δυάδα, τριάδα, με έκανε να κάνω αυτά τα σχόλια που δεν έπρεπε να πω. Αλλά ταυτόχρονα, όπως είπα και μετά τον αγώνα, είπα ότι κατά τη γνώμη μου ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν. Όταν λες κάτι στον ασύρματο, εκείνη τη στιγμή, σκέφτεσαι ότι μιλάς με τον μηχανολόγο σου, οπότε προετοιμάζεις τη στρατηγική».

«Προφανώς, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι μεταδίδεται. Αλλά είναι όπως αν κάποιος κάνει ένα σκληρό μαρκάρισμα ή κάτι τέτοιο στο ποδόσφαιρο, εκείνη τη στιγμή λες κάτι στον συμπαίκτη σου, ή στον αμυντικό σου ή οπουδήποτε αλλού, αυτό δεν μεταδίδεται».

F1 - Fernando Alonso (Alpine), GP Ουγγαρίας 2022

Ο Ισπανός ανέφερε επίσης ότι θα είναι πιο προσεκτικός σε αυτά που λέει στον ασύρματο εφεξής: «Θα είμαι πολύ σιωπηλός στον ασύρματο. Είναι ένα σπορ που έχει αυτό το πράγμα να μεταδίδεται, πράγματα που πρέπει να είσαι λίγο πιο ιδιωτικός με την ομάδα σου. Οπότε ναι, θα προσπαθήσω να είμαι πάντα ήσυχος στον ασύρματο και δεν θα είμαι μέρος ενός σόου με το οποίο δεν συμφωνώ».

«Αλλά ξέρω ότι αυτό είναι μέρος του σόου και, όπως είπα, όλα τα πράγματα που μεταδίδονται στον ασύρματο είναι συνήθως λίγο πικάντικα, επειδή το σπορ θέλει αυτό το πικάντικο στοιχείο στον αγώνα. Ποτέ δεν μεταδίδουν ‘να πάμε στη θέση διαφορικού 5’, γιατί δεν είναι ενδιαφέρον. Και είναι αυτό που συζητάμε σε κάθε γύρο. Το καταλαβαίνω αυτό. Και δυστυχώς, το μέτρο που θα πρέπει να πάρεις για να αποφύγεις να μεταδίδεις πράγματα που δεν σκέφτεσαι εν θερμώ, είναι να μένεις σιωπηλός όλη την ώρα».

Fernando Alonso & Lewis Hamilton

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!