F1: Μερικές αντιπαλότητες δεν… γερνάνε ποτέ

Βαριές κουβέντες απηύθυνε ο Fernando Alonso εναντίον του πρώην team-mate του Lewis Hamilton, στη ζέστη της στιγμής, ενώ ο Βρετανός, που επωμίστηκε την ευθύνη, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα.

F1: Μερικές αντιπαλότητες δεν… γερνάνε ποτέ

Βαριές κουβέντες απηύθυνε ο Fernando Alonso εναντίον του πρώην team-mate του Lewis Hamilton, στη ζέστη της στιγμής, ενώ ο Βρετανός, που επωμίστηκε την ευθύνη, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα.

Κάποιες αντιπαλότητες δεν γερνάνε ποτέ. Έπειτα από τη σύγκρουση μεταξύ των Fernando Alonso και Lewis Hamilton στον 1ο γύρο του GP Βελγίου, ο Ισπανός εκφράστηκε με σκληρά λόγια εναντίον του πρώην team-mate του στη McLaren: «Τι ηλίθιος. Έκλεισε την πόρτα από την εξωτερική. Είχαμε μία εξαιρετική εκκίνηση, αλλά αυτός ο τύπος ξέρει μόνο να οδηγεί εκκινώντας πρώτος». Ίσως η απογοήτευση του Alonso να οφείλεται στο γεγονός ότι όπως και στον Καναδά έτσι και αυτή τη φορά, που εκκινούσε από τις πρώτες θέσεις, συνέβη κάτι που του κόστισε.

Από την άλλη, ίσως να μην έχει ξεχάσει ακόμα τον τρόπο με τον οποίο ο Hamilton προσγειώθηκε στη Formula 1 και την ομάδα της McLaren το 2007, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με τις επιδόσεις του απέναντι στον Ισπανό team-mate του που ήταν ήδη δύο φορές Πρωταθλητής. Αν και όταν ρέει η αδρεναλίνη στις φλέβες των οδηγών εντός του cockpit, οι αντιδράσεις είναι πολλές φορές υπερβολικές, ο Alonso -γνωστός για τις ατάκες του στον ασύρματο- ίσως έβγαλε και μερικά απωθημένα στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σίγουρα δεν ήταν από τις κινήσεις που έχουμε συνηθίσει από τον Hamilton, αν και σε αυτό το σημείο της πίστας του Spa τον έχουμε δει στο παρελθόν να έχει επαφές και με τον Nico Rosberg (2014) και με τον Kamui Kobayashi (2011). O Hamilton πάντως επωμίστηκε την ευθύνη για το συμβάν της Κυριακής: «Ήταν σίγουρα δικό μου λάθος. Προσπάθησα να προσπεράσω στην εξωτερική πλευρά της στροφής 5, αλλά δεν άφησα αρκετό χώρο. Δεν το έκανα επίτηδες, απλά συνέβη».

Οι αγωνοδίκες δεν έκριναν σκόπιμο να δώσουν ποινή στον Βρετανό επειδή τα συμβάντα του πρώτου γύρου πάντα αντιμετωπίζονται πολύ πιο επιεικώς. Ο Hamilton δήλωσε για τη σύγκρουση: «Θυμάμαι ότι απλά κοιτούσα το έδαφος, οπότε ήξερα ότι βρισκόμουν αρκετά ψηλά. Μπορούσα να ακούσω κάτι σπασμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων, οπότε αυτή η προσγείωση, θα είχε σπάσει τόσα πολλά στο πίσω μέρος, που μου είπαν να σταματήσω. Εκείνη τη στιγμή ελπίζεις ότι μπορείς να συνεχίσεις, αλλά δεν ήταν γραφτό να συμβεί».

Όσον αφορά τα σχόλια του Alonso, ο Hamilton αποφάσισε να μη δώσει συνέχεια στο ζήτημα: «Δεν έχω κάποια απάντηση σε αυτό. Ξέρω πως είναι τα πράγματα εκείνες τις στιγμές, εν θερμώ. Είναι καλό να ξέρω πως αισθάνεται για εμένα. Είναι καλύτερα να είναι ανοιχτό το πως αισθάνεται. Δεν ήταν σκόπιμο και αναλαμβάνω την ευθύνη. Αυτό κάνουν οι ενήλικες». Ο Hamilton δήλωσε ότι δεν επρόκειτο να μιλήσει με τον Alonso για το συμβάν: «Όχι. Θα το έκανα, μέχρι που άκουσα τι είπε».

Μετά τον αγώνα, ο Alonso ήταν πολύ πιο συγκαταβατικός: «Ήταν ένα περιστατικό πρώτου γύρου. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν, ιδίως σε αυτή τη στροφή. Είναι ένα δύσκολο κομμάτι της πίστας, ήταν ένα αγωνιστικό περιστατικό, δεν υπάρχει κάτι άλλο να πω. Ήμουν θυμωμένος στον ασύρματο. Ούτως ή άλλως, όταν μιλάς, απευθύνεσαι στον μηχανικό σου και στην ομάδα σου. Είναι κρίμα που μερικές φορές όλα μεταδίδονται, διότι άλλο είναι αυτό που λες τη στιγμή εκείνη και διαφορετικά συμπεριφέρεσαι στα μέσα ενημέρωσης».

«Κανονικά, όταν μιλάς στον ασύρματο, είναι μόνο ένα σχόλιο προς την ομάδα σου. Ήμουν απογοητευμένος εκεί, σίγουρα. Κάθε φορά που ξεκινάμε στις πρώτες δύο σειρές του grid, κάτι συμβαίνει, δυστυχώς, και έτσι ένιωσα. Αλλά ξέρετε, ήταν ένα φυσιολογικό περιστατικό και δυστυχώς ο Lewis αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά το συμβάν. Οπότε, αυτό ήταν πιθανότατα το χειρότερο της υπόθεσης».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!