F1: Τη Sauber φαίνεται ότι θα εξαγοράσει η Audi

Με τον όμιλο της Volkswagen να προβλέπεται ότι θα εισέλθει στη Formula 1 το 2026, πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν την Sauber να αποτελεί την εργοστασιακή ομάδα της Audi.

F1: Τη Sauber φαίνεται ότι θα εξαγοράσει η Audi

Με τον όμιλο της Volkswagen να προβλέπεται ότι θα εισέλθει στη Formula 1 το 2026, πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν την Sauber να αποτελεί την εργοστασιακή ομάδα της Audi.

Πληθαίνουν οι φήμες περί συμφωνίας μεταξύ Audi και Sauber, ώστε η γερμανική εταιρεία να εξαγοράσει την ελβετική ομάδα της Formula 1 που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται υπό την ονομασία Alfa Romeo. Ένας διευθυντής αντίπαλης ομάδας -που παρέμεινε ανώνυμος- ισχυρίζεται ότι οι δύο εταιρείες κρύβουν το γεγονός ότι έχουν ήδη συμφωνήσει να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν την εργοστασιακή ομάδα Formula 1 των τεσσάρων δακτυλίων ενόψει 2026.

Ο όμιλος Volkswagen, περιμένει πρώτα να δημοσιοποιηθεί η πρώτη έκδοση των κανονισμών που θα διέπουν τις μονάδες ισχύος της Formula 1 από το 2026, για να ανακοινώσει τα σχέδιά του. Η προθεσμία εντός της οποίας θα πρέπει να δούμε τους κανονισμούς του 2026 λήγει -υποθετικά- στις 30 Ιουνίου, αν και δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Πέραν από την Audi, την είσοδό της στη Formula 1 το 2026 αναμένεται να κάνει και η Porsche, σε συνεργασία με τη Red Bull για την κατασκευή μονάδων ισχύος.

Σύμφωνα με τον πολύπειρο Ελβετό δημοσιογράφο Roger Benoit, η Red Bull αναμένεται να ανακοινώσει την μελλοντική της συνεργασία με την Porsche στο GP Αυστρίας, το οποίο θα διεξαχθεί στην πίστα του Red Bull Ring -που ανήκει στην εταιρεία ενεργειακών ποτών- μεταξύ 8 και 10 Ιουλίου. Από την πλευρά της, η Audi θέλει να εισέλθει στη Formula 1 με εργοστασιακή ομάδα στην οποία θα έχει υπό τον έλεγχό της.

Αφότου η McLaren απέρριψε το ενδεχόμενο να πουλήσει την ομάδα της, φαίνεται ότι η Audi έχει επικεντρωθεί στην αγορά της Sauber. Οποιεσδήποτε συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν με τον ιδιοκτήτη της Aston Martin, Lawrence Stroll αναφέρεται ότι έχουν τερματιστεί και μόνο οι άνθρωποι της… Sauber ισχυρίζονται ότι η Williams είναι η επικρατέστερη υποψήφια ομάδα για συνεργασία με την Audi.

Audi

Ωστόσο, ένας από τους διευθυντές ομάδων της Formula 1, φέρεται να δήλωσε πως δεν καταλαβαίνει γιατί Sauber και Audi εξακολουθούν να κρύβουν τη συνεργασία τους. Κατά τη δική του πληροφόρηση, η Audi έχει ήδη αγοράσει το 25% της ελβετικής ομάδας εδώ και αρκετό καιρό και σύντομα θα αποκτήσει περαιτέρω 50% από την Longbow Finance, με τον δισεκατομμυριούχο Σουηδό Finn Rausing να διαχειρίζεται την τύχη της.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ομάδας της Alfa Romeo, Frederic Vasseur δήλωσε: «Για μένα, η Williams είναι το φαβορί. Έχουν πολύ καλές σχέσεις με την VW και τη Γερμανία», λόγω του Jost Capito, πρώην διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος της VW στο WRC.

O CEO της VW, Herbert Diess, έχει δηλώσε ότι Audi και Porsche θα προσπαθήσουν να τοποθετήσουν Γερμανούς οδηγούς στις ομάδες τους, γεγονός που έφερε στο προσκήνιο το όνομα του Sebastian Vettel. O Γερμανός 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής προφανώς δήλωσε ότι το 2026 είναι πολύ μακριά για να το σκέφτεται από τώρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!