F1: Αμφότεροι οι διευθυντές αγώνων με Covid-19

H FIA εξετάζει τις επιλογές της ενόψει του GP Μαϊάμι, καθώς αμφότεροι οι διευθυντές αγώνων της Formula 1 βρέθηκαν θετικοί σε τεστ για Covid-19.

F1: Αμφότεροι οι διευθυντές αγώνων με Covid-19

H FIA εξετάζει τις επιλογές της ενόψει του GP Μαϊάμι, καθώς αμφότεροι οι διευθυντές αγώνων της Formula 1 βρέθηκαν θετικοί σε τεστ για Covid-19.

Αυτό σημαίνει ότι ο Γερμανός Niels Wittich, ο οποίος έχει αναλάβει τη διεύθυνση όλων των Grand Prix που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν της Formula 1, κινδυνεύει να μην έχει τη δυνατότητα να εισέλθει στις ΗΠΑ, για τον προσεχή αγώνα, το GP Μαϊάμι, που θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, αν δεν βρεθεί αρνητικός σε τεστ 24 ώρες πριν να ταξιδέψει. Παράλληλα, και ο Πορτογάλος ομόλογός του, Eduardo Freitas βρέθηκε θετικός σε τεστ για κορωνοϊό. Οι Wittich και Freitas μοιράζονται καθήκοντα διευθυντή αγώνων φέτος στη Formula 1, με τον Πορτογάλο να εκτιμάται ότι θα κάνει το ντεμπούτο του στο εν λόγω πόστο στο GP Ισπανίας (20-22 Μαΐου).

Ούτως ή άλλως, ο Freitas δε θα ταξίδευε έως το Μαϊάμι, καθώς εκείνο το Σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένο να διατελέσει καθήκοντα διευθυντή αγώνων στο γύρο του WEC (Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής) στο Spa-Francorchamps. Τόσο ο Wittich όσο και ο Freitas ξεκίνησαν να μην αισθάνονται καλά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακο του GP Emilia Romagna και βρέθηκαν θετικοί όταν επέστρεψαν στις πατρίδες τους. Οι ομάδες ενημερώθηκαν για την κατάσταση στη συνεδρίαση της Επιτροπής της F1 στο Λονδίνο την Τρίτη.

Αν και ο Wittich θεωρητικά προλαβαίνει να κάνει αρνητικό τεστ πριν το Grand Prix του επόμενου Σαββατοκύριακου, δεν είναι ακόμα σαφές τι ακριβώς θα κάνει η FIA, αν ο Γερμανός αναγκαστεί να καθυστερήσει να φτάσει στο Μαϊάμι, ή δεν καταφέρει να ταξιδέψει καθόλου. Μια πιθανή λύση είναι η επαναφορά του περυσινού διευθυντή αγώνων, Michael Masi, αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει αρκετά δύσκολο να συμβεί. Μια άλλη εναλλακτική θα μπορούσε να είναι ο Scot Elkins, o οποίος έχει εργαστεί ως υποδιευθυντή αγώνων της Formula 1 στο παρελθόν.

Εντούτοις, η πιο πιθανή λύση είναι να αναλάβει τη διεύθυνση αγώνων ο Herbie Blash, ο οποίος είχε εργαστεί ως υποδιευθυντής αγώνων στο πλευρό του Charlie Whiting έως το 2014. Ο Blash είχε πάρει συνταξιοδότηση, αλλά κλήθηκε φέτος να επιστρέψει σε συμβουλευτικό ρόλο, για να επιβλέπει και την πρόοδο των Wittich και Freitas για λογαριασμό του καινούργιου προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem. O Blash ήταν παρών στα τρία πρώτα Grand Prix της φετινής σεζόν, αλλά δε βρισκόταν στην Imola, λόγω των υποχρεώσεών του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με την Yamaha στο Assen της Ολλανδίας.

Ο βετεράνος Colin Haywood, ο οποίος επίσης κλήθηκε πίσω από τη συνταξιοδότηση στις αρχές της φετινής χρονιάς για να αντικαταστήσει τον Freitas στους αγώνες που ο Πορτογάλος λείπει, λόγω των υποχρεώσεών του ως διευθυντής αγώνων του WEC, ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσει ως υποδιευθυντής αγώνα στο GP Μαϊάμι.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!