F1: Αιχμές του Toto Wolff εναντίον του Michael Masi

O διευθυντής της Mercedes Toto Wolff άφησε αιχμές εναντίον του πρώην διευθυντή αγώνων της F1 και όχι μόνο…

F1: Αιχμές του Toto Wolff εναντίον του Michael Masi

O διευθυντής της Mercedes Toto Wolff άφησε αιχμές εναντίον του πρώην διευθυντή αγώνων της F1 και όχι μόνο…

Ο αγγλικός συνδρομητικός τηλεοπτικός σταθμός Sky δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ δύο επεισοδίων για τη μάχη των Max Verstappen και Lewis Hamilton για τον τίτλο της περυσινής σεζόν, το οποίο θα προβληθεί για πρώτη φορά την Κυριακή 7 Μαρτίου και στο οποίο μιλάνε πολλοί από τους πρωταγωνιστές των Mercedes και Red Bull.

Μεταξύ τους και ο διευθυντής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, ο οποίος χαρακτήρισε ως «bromance» (στενή φιλία μεταξύ ανδρών) τη σχέση του πρώην διευθυντή αγώνων της Formula 1, Michael Masi και του αγωνιστικού διευθυντή της Red Bull, Jonathan Wheatley.

Οι αποφάσεις του πρώην διευθυντή αγώνων της Formula 1, Michael Masi, στο φινάλε της σεζόν του 2021, στο Grand Prix Άμπου Ντάμπι, όσον αφορά τη διαχείριση του αυτοκινήτου ασφαλείας, ήταν πρωτοφανείς και έκριναν τον τίτλο υπέρ του Max Verstappen. O Masi επέτρεψε μόνο στους ντουμπλαρισμένους οδηγούς που βρίσκονταν μεταξύ των δύο διεκδικητών του τίτλου να προσπεράσουν το αυτοκίνητο ασφαλείας και ξεκίνησε τον αγώνα στο τέλος του γύρου που πραγματοποιήθηκε αυτό, ενώ οι κανονισμοί αναφέρουν ότι ο αγώνα θα πρέπει να επανεκκινήσει στον επόμενο γύρο.

Ο Wheatley, καθώς και ο διευθυντής της Red Bull, Christian Horner είχαν κάνει έκκληση στο Masi να τους δώσει γύρο με καθεστώς πράσινης σημαίας, δηλαδή κανονικές αγωνιστικές συνθήκες, προσθέτοντας «μόνο αυτό χρειαζόμαστε». Στο πίσω μέρος του μυαλού του Αυστραλού πρώην διευθυντή αγώνων υπήρχε και η συμφωνία των ομάδων (η οποία όμως δεν αναγράφεται στους κανονισμούς) που προβλέπει να γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να τερματίζουν οι αγώνες υπό κανονικές συνθήκες. Ενώ αρχικά ο Masi είχε πει πως οι ντουμπλαρισμένοι οδηγοί δε θα προσπεράσουν, ξαφνικά, άλλαξε τη γνώμη του και ακολούθησε τις υποδείξεις των ανθρώπων της Red Bull. Έκτοτε, η FIA έχει ανακοινώσει την αντικατάσταση του Michael Masi.

GP Άμπου Ντάμπι

O Toto Wolff δήλωσε σχετικά με τα γεγονότα του Άμπου Ντάμπι: «Ο Jonathan Wheatley έκανε τη δουλειά του. Άλλαξε τη στάση του διευθυντή αγώνων Michael Masi, όχι μόνο στο Άμπου Ντάμπι αλλά και πριν από αυτό. Πιθανότατα, ο Max (Verstappen) του χρωστάει πολλά». Ο Wolff έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι θέλει να αφήσει πίσω του το συμβάν αυτό, αλλά δήλωσε Masi: «Δεν του έχω μιλήσει και δε θέλω να του μιλήσω ποτέ ξανά».

Εντούτοις, ο Wolff, αναφερόμενος στην αντικατάσταση του Αυστραλού, δήλωσε επίσης ότι ο Masi ήταν «θύμα», προσθέτοντας: «Οι αποφάσεις του ήταν λανθασμένες και είμαι σίγουρος ότι τις έχει μετανιώσει. Η FIA θα έπρεπε να είχε δει πολύ νωρίτερα ότι υπήρχε πρόβλημα. Υπήρχε πρόβλημα με τη δομή. Υπήρχε πρόβλημα με τις προσωπικότητες».

Όσον αφορά τη θέση στην οποία βρέθηκε ο Hamilton στον τελευταίο γύρο με φθαρμένα ελαστικά, προσπαθώντας να υπερασπιστεί την πρωτοπορία από τον Verstappen, που διέθετε φρέσκα και πιο μαλακά ελαστικά, ο Wolff δήλωσε: «Είναι σαν ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, που είναι 1-0 για μια ομάδα και ξαφνικά ο διαιτητής λέει, ‘τώρα είναι χρυσό γκολ’. 0-0, όποιος βάλει το επόμενο γκολ κερδίζει. Και παρεμπιπτόντως, εμείς πρέπει να παίξουμε χωρίς παπούτσια». Ο Wolff όμως εξέφρασε επίσης συμπόνια για τον Verstappen: «Του αξίζει το Πρωτάθλημα, αλλά το μόνο για το οποίο γίνεται λόγος είναι το Άμπου Ντάμπι».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!