F1: Ο Fernando Alonso μάνατζερ οδηγών

Ο δύο φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Fernando Alonso, ίδρυσε εταιρεία μάνατζμεντ οδηγών αγώνων, την Α14 Management.

F1: Ο Fernando Alonso μάνατζερ οδηγών

Ο δύο φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Fernando Alonso, ίδρυσε εταιρεία μάνατζμεντ οδηγών αγώνων, την Α14 Management.

Ο 40χρονος οδηγός της Alpine, Fernando Alonso, διευρύνει τους τομείς δραστηριότητάς του, ιδρύοντας την A14 Management. O Ισπανός διατηρεί μια σχολή καρτ στην ιδιόκτητη πίστα καρτ που έχει στη γενέτειρά του, το Οβιέδο, όπου βρίσκεται και το μουσείο που είναι αφιερωμένο στην καριέρα του. Επίσης, ο Alonso είναι ιδιοκτήτης της ομάδας FA Racing, η οποία αγωνίζεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula Regional, αν και τη διαχείρισή της έχει αναλάβει η MP Motorsport, χωρίς ο Ισπανός να ασχολείται ιδιαίτερα μαζί της.

Ο Alonso ίδρυσε την Α14 Management με τον Albert Resclosa, ο οποίος αγωνιζόταν στα καρτ μαζί με τον Alonso τη δεκαετία του 1990 και ήταν μάνατζερ του Sergio Sette Camara έως το 2020, που o Βραζιλιάνος οδηγός μετέβη στη Formula E. Στην οργάνωση συμμετέχει και άλλος ένας προσωπικός φίλος του Alonso και μάνατζέρ του, ο Alberto Fernandez Albilaresto.

Η A14 θα διαχειρίζεται τις καριέρες δύο οδηγών. Του 21 ετών Γάλλου Clement Novalak, ο οποίος θα αγωνιστεί στη Formula 2 φέτος με την ομάδα MP Motorsport, έχοντας ολοκληρώσει την περυσινή σεζόν στην 3η θέση του Πρωταθλήματος Formula 3 της FIA. Το 2019 ήταν πρωταθλητής του Βρετανικού Πρωταθλήματος BRDC Formula 3.

O άλλος οδηγός που θα εμπιστευτεί στην καριέρα του στα χέρια της Α14 είναι ο νεαρός Βούλγαρος Nikita Tsolov, ο οποίος ήταν ήδη προστατευόμενος του Alonso. Μάλιστα, ήταν καλεσμένος της Alpine στο πρόσφατο τεστ της Formula 1 στη Βαρκελώνη. Φέτος, ο Tsolov αναμένεται να κάνει τη μετάβαση από τα καρτ στα μονοθέσια, πιθανότατα στο Ισπανικό Πρωτάθλημα Formula 4.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της A14 Management, η εταιρεία ιδρύθηκε «με την πρόθεση να επιλέξει μια μικρή ομάδα οδηγών από τον κόσμο του καρτ, το λίκνο του μηχανοκίνητο αθλητισμού, και να τους εμφυσήσει τις απαραίτητες αξίες που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων τους, όπως σωματική προπόνηση, συμβουλές για τη λήψη αποφάσεων και τη διαχείριση των οικονομικών, μεταξύ άλλων, με σκοπό τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων του κάθε οδηγού».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!