Το νέο Ford Bronco σε αγωνιστική έκδοση (video)

Η Ford Performance συνεργάστηκε με την Multimatic για τη δημιουργία της έκδοσης Desert Racer

Το νέο Ford Bronco σε αγωνιστική έκδοση (video)

Η Ford Performance συνεργάστηκε με την Multimatic για τη δημιουργία της έκδοσης Desert Racer

H Ford παρουσίασε στις ΗΠΑ το νέο Bronco DR (Desert Racer), το αγωνιστικό όχημα για την έρημο, το οποίο ενσωματώνει πολλές καινοτομίες που το βοηθούν να ανταποκρίνεται στις σκληρές απαιτήσεις των αγώνων off-road. Την ανάπτυξη, την κατασκευή και τη διανομή του αγωνιστικού αυτοκινήτου ανέλαβε η επί πολλά χρόνια συνεργάτης της Ford Performance, Multimatic. «Μετά από συνεργασία με τη Multimatic σε επιτυχημένα προγράμματα όπως η αγωνιστική και  η έκδοση δρόμου του Ford GT, το Ford GT Mk II σε έκδοση για πίστα και όλες οι αγωνιστικές εκδόσεις Mustang, ήταν φυσικό να την επιλέξουμε για να φτιάξει το off-road Ford Bronco για αγώνες στη έρημο. Οι επιτυχίες της Multimatic σε μερικούς από τους πιο σκληρούς αγώνες αντοχής στον κόσμο και η υψηλή ποιότητα κατασκευής των οχημάτων της, εξασφαλίζουν ότι το Bronco DR θα είναι συναρπαστικό στην οδήγηση και ανταγωνιστικό», δήλωσε ο Mark Rushbrook, Παγκόσμιος διευθυντής Ford Performance Motorsports.

Η ανάρτηση μεγάλης διαδρομής του Ford Bronco DR χρησιμοποιεί τους ειδικά σχεδιασμένους αποσβεστήρες Positional Selective DSSV της Multimatic, που είναι σχεδιασμένοι για τις σκληρές συνθήκες των αγώνων στην έρημο. Οι πίσω αποσβεστήρες διαθέτουν άξονες 22 mm και έμβολα 70 mm σε ένα αμορτισέρ μήκους άνω των 1.000 mm με διαδρομή 425 mm. Οι μπροστινοί αποσβεστήρες περιλαμβάνουν άξονες και έμβολα ίδιου μεγέθους σε μια πιο συμπαγή μορφή 842 mm με διαδρομή 260 mm. Λειτουργώντας παράλληλα, ελέγχουν πλήρως την κίνηση της ανάρτησης και παρέχουν τρία διαφορετικά επίπεδα απόσβεσης, ένα στο bump και δύο στο rebound.

Επιπλέον, για να προσφέρει απόλυτη ακαμψία, ανθεκτικότητα και προστασία επιβατών, η Multimatic πραγματοποίησε εκτενείς αναλυτικές προσομοιώσεις στο Roll cage και στη δομή πλαισίου του Bronco DR.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!