WRC: O απόλυτος οδηγός για το 2025 – Οι ομάδες, οι αγώνες και όλες οι αλλαγές

«Ξεφυλλίστε» ψηφιακά τον απόλυτο οδηγό του WRC για το 2025 που έφτιαξε για εσάς το MotorOne.gr, όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για την καινούργια σεζόν.

WRC: O απόλυτος οδηγός για το 2025 – Οι ομάδες, οι αγώνες και όλες οι αλλαγές

«Ξεφυλλίστε» ψηφιακά τον απόλυτο οδηγό του WRC για το 2025 που έφτιαξε για εσάς το MotorOne.gr, όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για την καινούργια σεζόν.

Χρονιά αλλαγών είναι για το WRC η μεγαλύτερη σεζόν στην ιστορία του θεσμού που ξεκίνησε το 1973. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ έχει φέτος 14 αγώνες, περισσότερους από ποτέ, με τρεις νέες προσθήκες: τα Ράλλυ Κανάριων Νήσων, Παραγουάης και Σαουδικής Αραβίας.

Αλλαγές υπάρχουν και στον τεχνικό τομέα, καθώς από τα αυτοκίνητα έχει αφαιρεθεί το υβριδικό σύστημα. Αυτό θα τα κάνει λίγο πιο αργά (κατά μέσο όρο κατά 1 δλ. ανά χλμ.), αλλά θα είναι πιο ευέλικτα. Η πιο σημαντική όμως αλλαγή είναι πιθανότατα η μετάβαση σε καινούργιο προμηθευτή ελαστικών, με τη Hankook να αναλαμβάνει αυτό το ρόλο από την Pirelli.

WRC 2025: O απόλυτος οδηγός

Διαβάστε για όλα αυτά, καθώς και την αναλυτική παρουσίαση όλων των ράλλυ, των κατασκευαστών και των πληρωμάτων για τη φετινή σεζόν του WRC στο αφιέρωμα που προετοίμασε το MotorOne.gr λίγο πριν από την έναρξη της πρεμιέρας της νέας χρονιάς, του εμβληματικού Ράλλυ Μόντε Κάρλο, κάνοντας κλικ στον παραπάνω σύνδεσμο.

Toyota και Hyundai θα δώσουν μάχη για τους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών, με τον Thierry Neuville να φέρει φέτος το No. 1 του Πρωταθλητή στο αυτοκίνητό του. Ωστόσο, ο δύο φορές Πρωταθλητής Kalle Rovanpera επιστρέφει σε πλήρη σεζόν και θα διεκδικήσει με αξιώσεις το στέμμα του πίσω.

Μαζί με τον Ott Tanak και τον Adrien Fourmaux, η Hyundai θα παρατάξει την ίδια τριάδα πληρωμάτων σε όλους τους αγώνες. Από την πλευρά της, η Toyota θα παρατάσσει έως και πέντε πληρώματα σε ορισμένους αγώνες, με τους Elfyn Evans, Takamoto Katsuta, και τον νεαρό Φινλανδό Πρωταθλητή του WRC2 πέρυσι, Sami Pajari, να κάνουν πλήρεις σεζόν και τον 8 φορές Πρωταθλητή Sebastien Ogier να συμμετέχει σε επιλεγμένους αγώνες.

Η M-Sport Ford θα παρατάξει και πάλι δύο νεαρά πληρώματα με τον Gregoire Munster και τον πρωτοεμφανιζόμενο στην ανώτερη κατηγορία Ιρλανδό Josh McErlean, ενώ από τη Σουηδία και έπειτα, θα δούμε σε επιλεγμένους αγώνες τον 25χρονο Λετονό Martins Sesks καθώς και τον «δικό μας» ερασιτέχνη Ιορδάνη Σερδερίδη με Ford Puma Rally1.

Δείτε εδώ τον απόλυτο οδηγό για το WRC 2025

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!