Πέρυσι, συνεχίζοντας την προσπάθειά της να επαναπροσδιορίσει το αγωνιστικό «DNA» της, η Dacia, ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στο Ράλλυ Ντακάρ και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally Raid (W2RC) από το 2025. Οι επόμενες ημέρες σηματοδοτούν την έναρξη της διεκδίκησης του τίτλου W2RC 2025 από τις ομάδες και ακολουθούν την εντυπωσιακή κατάταξη «1-2» στο Ράλλυ Μαρόκου, έναν αγώνα που χρησίμευσε ως πρόβα τζενεράλε του Ράλλυ Ντακάρ.
Μετά από μήνες δοκιμών, τα Dacia Sandrider αναλαμβάνουν την τρομερή πρόκληση στο Ράλλυ Ντακάρ, την απόλυτη περιπέτεια του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο εναρκτήριος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid 2025 της FIA, από τις 3 έως τις 17 Ιανουαρίου, είναι μια σκληρή δοκιμασία για πληρώματα και μηχανές.
Πραγματοποιείται σε αμμόλοφους και βραχώδη περάσματα από τα δυτικά έως τα ανατολικά της Σαουδικής Αραβίας και ο στόχος δεν είναι μόνο η ταχύτητα, αλλά και η πλοήγηση και η αντοχή. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να βρουν το δρόμο τους χρησιμοποιώντας GPS, ενώ αντιμετωπίζουν σκληρά εμπόδια και ακραίες συνθήκες.
Πρόκειται για μια πραγματική δοκιμασία περιπέτειας, δεξιοτήτων και ανθεκτικότητας σε μερικά από τα πιο σκληρά περιβάλλοντα του κόσμου. Μετά την ειδική διαδρομή Προλόγου στις 3 Ιανουαρίου, που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης για τον κύρια αγώνα, το Ράλλυ Ντακάρ 2025 αποτελείται από 5.145 χρονομετρημένα χιλιόμετρα σε 12 ημέρες έντονου ανταγωνισμού.
Ξεκινώντας από την Bisha, στα δυτικά της Σαουδικής Αραβίας, ο αγώνας καταλήγει στο Shubaytah στα ανατολικά, μέσω μιας ημέρας ξεκούρασης στο Hail και μιας διανυκτέρευσης στην πρωτεύουσα, το Ριάντ. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται το 48ωρο Chrono Stage, το οποίο καλύπτει 971 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Η Dacia θα παρατάξει τρία αυτοκίνητα στο φετινό Ράλλυ Ντακάρ, με πληρώματα τους Nasser Al-Attiyah / Edouard Boulanger, Sebastien Loeb / Fabian Lurquin και Cristina Gutierrez / Pablo Moreno.
Η επικεφαλής της ομάδας της Dacia Sandriders, Tiphanie Isnard, δεν τρέφει αυταπάτες όσον αφορά τη δύσκολη πρόκληση που περιμένει την ομάδα των τριών αυτοκινήτων: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε αυτό που μπορούμε να περιγράψουμε μόνο ως μια εξαιρετική ανθρώπινη πρόκληση, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να την αντιμετωπίσουμε με θάρρος και πίστη, δεδομένου του πόσο σκληρά δουλέψαμε για να προετοιμαστούμε».
«Αν και πρόκειται για ένα επίπονη διοργάνωση με ελάχιστες ανάσες κατά τη διάρκεια σχεδόν τριών έντονων εβδομάδων, είμαστε ενθουσιασμένοι για το τι μας περιμένει και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε. Φυσικά, πηγαίνουμε στη διοργάνωση ως νικητές μετά τη νίκη μας στο Ράλλυ Μαρόκου, αλλά αυτό το αποτέλεσμα δεν θα μετρήσει τίποτα αν υποτιμήσουμε το έργο που έχουμε μπροστά μας ή αν δεν μείνουμε συγκεντρωμένοι σε κάθε ειδική διαδρομή».