Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές της Dacia Sandriders για το Ράλλυ Ντακάρ

Η ομάδα των Dacia Sandriders ολοκλήρωσε το αρχικό στάδιο των δοκιμών προετοιμασίας για την πρώτη της συμμετοχή στο Ράλλυ Ντακάρ.

Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές της Dacia Sandriders για το Ράλλυ Ντακάρ

Η ομάδα των Dacia Sandriders ολοκλήρωσε το αρχικό στάδιο των δοκιμών προετοιμασίας για την πρώτη της συμμετοχή στο Ράλλυ Ντακάρ.

Μετά από τον έλεγχο των συστημάτων στην πίστα δοκιμών του Millbrook στην Αγγλία, οι Dacia Sandriders πέρασαν τέσσερις ημέρες στο Sweet Lamb Motorsport Complex στην Ουαλία. Στη συνέχεια, η ομάδα κατευθύνθηκε στο Château de Lastours της Γαλλίας για άλλες τέσσερις ημέρες έντονων δοκιμών, όπου τα τρία πληρώματα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Sandrider, εξοπλισμένο με ελαστικά BF Goodrich, σε ένα βραχώδες και απαιτητικό έδαφος.

Στο τιμόνι του Sandrider βρέθηκε για δύο μέρες στην Ουαλία, η Cristina Gutiérrez, πριν ξεκινήσει να το οδηγεί ο Sébastien Loeb, ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC. Αυτός θα είναι και ο άνθρωπος που θα παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για την βελτιστοποίηση του οχήματος.

Την πρώτη του γεύση από τη δύναμη του Sandrider πήρε στο Château de Lastours για δύο ημέρες ο πολυνίκης του Ντακάρ Nasser Al-Attiyah. Ο Sébastien επέστρεψε στη θέση του οδηγού για μιάμιση μέρα, με την Κριστίνα να αναλαμβάνει το τελευταίο απόγευμα των δοκιμών.

Dacia Sandrider Tests at Chateau De Lastours (2)

Η επικεφαλής της ομάδας Dacia Sandriders, Tiphanie Isnard, επιβεβαίωσε ότι η αρχική φάση δοκιμών είχε ξεπεράσει τις προσδοκίες, με πολύ λίγα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Al-Attiyah, Gutiérrez και Loeb και οι εξειδικευμένοι μηχανολόγοι και τεχνικοί της ομάδας.

Εκτεταμένες εργασίες βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη ενόψει της πρώτης ολοκληρωμένης δοκιμής στο Μαρόκο από τις 28 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου. Τότε είναι που το Sandrider θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε έδαφος παρόμοιο με αυτό που θα συναντήσει κατά τη διάρκεια του Dakar, του πρώτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally-Raid της FIA για το 2025, που θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία από τις 3 έως τις 17 Ιανουαρίου του 2025.

Dacia Sandrider Tests at Chateau De Lastours (1)

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!