Formula 1: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του GP Τουρκίας

Ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ συζήτησε με τον Ερντογάν την πιθανότητα επανένταξης του τουρκικού αγώνα στο καλαντάρι της F1.

FORMULA1.COM

Formula 1: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του GP Τουρκίας

Ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ συζήτησε με τον Ερντογάν την πιθανότητα επανένταξης του τουρκικού αγώνα στο καλαντάρι της F1.

Σε μεταξύ τους συνάντηση που διεξήχθη στο θέρετρο της Μαρμαρίδας την περασμένη Κυριακή, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, συζήτησαν το ενδεχόμενο επιστροφής στην Τουρκία τόσο της Formula 1, όσο και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).

Τη συνάντηση οργάνωσαν ο πρώην Τούρκος πρωταθλητής ράλλυ και νυν μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA, Σερκάν Γιαζιτσί, και ο πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (TOSFED), Ερέν Ουτσλερτοπραγκί.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις, ο Μπεν Σουλαγέμ τόνισε: «Ήταν χαρά μου να συναντήσω τον Πρόεδρο Ερντογάν. Οι συνομιλίες μας επικεντρώθηκαν σε μια σειρά θεμάτων. Συζητήσαμε το ενδεχόμενο επιστροφής της Formula 1 και του WRC στην Τουρκία. Το Istanbul Park είναι ένα σύγχρονο και δημοφιλές στους οδηγούς σιρκουί, ενώ η πόλη της Κωνσταντινούπολης είναι μια ακμάζουσα μητρόπολη που θα καλωσόριζε μια επιστροφή της Formula 1 με ανοιχτές αγκάλες.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν αναγνωρίζει επίσης τη σημασία του οικονομικού και πολιτιστικού αντίκτυπου, τον οποίο ο παγκόσμιας κλάσης μηχανοκίνητος αθλητισμός – F1 και WRC – φέρνει στη χώρα. Η TOSFED, η λέσχη-μέλος μας στην Τουρκία, διαθέτει πλούσια εμπειρία στη διοργάνωση και διαχείριση μεγάλων γεγονότων μηχανοκίνητου αθλητισμού. Εάν ευθυγραμμιστούν τα αστέρια, θα μπορούσαμε να δούμε την επιστροφή και των δύο παγκοσμίου επιπέδου διοργανώσεων στην Τουρκία».

Η Τουρκία φιλοξένησε αγώνα της Formula 1 από το 2005 μέχρι το 2011, ενώ επέστρεψε στο καλαντάρι την διετία της πανδημίας 2020-21. Παράλληλα, στη γείτονα χώρα έχει διεξαχθεί 10 φορές αγώνας WRC από το 2003 μέχρι το 2010 (με εξαίρεση το 2007) και από το 2018 μέχρι το 2020.

Αν τελικά οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία, ίσως δούμε το τουρκικό GP να εντάσσεται στο πρόγραμμα της F1 από το 2026 και μετά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!