Το μήνυμα του ιδιοκτήτη της Toyota σε Rovanpera και Latvala

O Πρόεδρος της Toyota και εγγονός του ιδρυτή της, έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στο νεότερο πλέον νικητή αγώνα του WRC

Το μήνυμα του ιδιοκτήτη της Toyota σε Rovanpera και Latvala

O Πρόεδρος της Toyota και εγγονός του ιδρυτή της, έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στο νεότερο πλέον νικητή αγώνα του WRC

Σε ηλικία 20 ετών και 290 ημερών, ο Kalle Rovanpera έγινε ο πιο μικρός σε ηλικία οδηγός που έχει κερδίσει αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που ως τώρα κατείχε από το 2008 ο Jari-Matti Latvala, σημερινός επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Toyota στο WRC.

Το γεγονός δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Akio Toyoda, Πρόεδρο της Toyota Motor Corpotation. «Kalle, Jonne, συγχαρητήρια για τη νίκη! Είμαι πραγματικά χαρούμενος που καταφέρατε να οδηγήσετε στο όριο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος που έχει αυτό το συναίσθημα. Όλοι στην ομάδα πρέπει να είναι ανακουφισμένοι με αυτό το αποτέλεσμα καθώς βλέπουν ότι περνάτε μια δύσκολη σεζόν. Ίσως κάποιος στη ομάδα να είχε ανάμεικτα συναισθήματα. Ο Jari-Matti είχε το ρεκόρ του νεότερου νικητή του WRC στα 22 του χρόνια και τώρα ο 20χρονος Kalle το έσπασε. Πώς ένιωθε ο Jari-Matti εκείνη τη στιγμή; Ένα μέλος της ομάδας μου είπε ότι ήταν απλά χαρούμενος που ο νεαρός συμπατριώτης του έκανε ένα νέο ρεκόρ. Ως ιδιοκτήτης της ομάδας είμαι πολύ περήφανος που έχω έναν τέτοιο διευθυντή».

Ο Toyoda αναφέρθηκε επίσης στο θετικό κλίμα από το κοινό που παρακολούθησε το Ράλλυ Εσθονίας. «Το Yaris WRC που κέρδισε, έχει κατασκευαστεί στο εργοστάσιο μας στην Εσθονία. Ως εκ τούτου, η Εσθονία είναι επίσης το σπίτι μας. Είναι υπέροχο που στον πρώτο αγώνα του δεύτερου μισού της σεζόν κερδίσαμε και μάλιστα “εντός έδρας” ενώ έρχονται άλλα δύο, στην Φινλανδία τον Οκτώβριο και στην Ιαπωνία τον Νοέμβριο. Θέλω να ευχαριστήσω τους θεατές για τη συνεχή υποστήριξή τους στην Toyota GAZOO Racing».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!