Fast and Furious: Πανδαισία αριθμών! (video)

Χιλιάδες αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί στις 9 ταινίες, η τελευταία εκ των οποίων προβάλλεται αυτές τις μέρες στους ελληνικούς κινηματογράφους

Fast and Furious: Πανδαισία αριθμών! (video)

Χιλιάδες αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί στις 9 ταινίες, η τελευταία εκ των οποίων προβάλλεται αυτές τις μέρες στους ελληνικούς κινηματογράφους

Η σειρά ταινιών “Fast and Furious” κλείνει φέτος 20 χρόνια κυκλοφορίας, από τότε που πολλοί από εμάς (και από εσάς, μην κρύβεστε…) απολαμβάναμε τις παράνομες «κόντρες» σε δρόμους ελεύθερης κυκλοφορίας, τα «φτιαγμένα» αυτοκίνητα από τα μέρη του κόσμου, που το συγκεκριμένο… σπορ ευδοκιμεί, τα muscle cars κτλ.

Αν και το ενδιαφέρον πολλών (διαδικτυακών, κυρίως) μέσων του εξωτερικού αφιέρωσε ή αφιερώνει ακόμη πολύ κείμενο και πληθώρα φωτογραφιών για τον τρόπο, με τον οποίον γυρίζονται κάποιες σκηνές της σειράς, προκειμένου να μας πείσει ότι δε συμβαίνει τίποτα επικίνδυνο, ανεξέλεγκτο ή εξαιρετικά ακριβό με όλα αυτά τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς τους, που σαφώς και πρωταγωνιστούν, εμείς προτιμήσαμε να δώσουμε βάση σε εντυπωσιακούς αριθμούς, που έχουν προκύψει τα τελευταία 20 χρόνια.

Για παράδειγμα, κάθε 49 δευτερόλεπτα καταστρέφεται ένα αυτοκίνητο! Επίσης: Κατά τη διάρκεια και των εννέα ταινιών της σειράς προβλήθηκαν συνολικά 12.000 διαφορετικά αυτοκίνητα. Τα 2.500 από αυτά φάνηκαν να καταστρέφονται σε άγριες καταδιώξεις ή σε «κλεισίματα». Το πιο ακριβό αυτοκίνητο, που συμμετείχε στις εννιά ταινίες, ήταν το Lykan Hypersport της W Motors από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το οποίο κοστίζει σήμερα 2,8 εκατομμύρια ευρώ. Πάντως, στην τελευταία ταινία (Fast and Furious 9) πρωταγωνιστεί ένα Restomod Dodge Charger, δηλαδή ένα μοναδικό στο είδος του αυτοκίνητο στον κόσμο, με κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο του. Ο λόγος γίνεται για ένα V8 κινητήρα με Kompressor, χωρητικότητας 6,2 λίτρων, της Dodge, που οι Αμερικανοί βάφτισαν “Hellacious”, και είχε ισχύ 717 ίππων και μέγιστη ροπή 881 Nm!

Εσείς, θα δεχθείτε τα αυτοκίνητα-πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης στην εργοστασιακή μορφή τους ή… να τα αφήσουμε έτσι;

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!