Mercedes-Benz GLA: Ορίζει εκ νέου την πολυτέλεια στα C-SUV

Ισορροπεί με μαεστρία μεταξύ κομψότητας και δυναμισμού και προσφέρει μια πρωτόγνωρη luxury εμπειρία που προκύπτει από την κορυφαία ποιότητα και την προηγμένη τεχνολογία άνεσης και ασφάλειας: η GLA είναι ο ηγέτης της κατηγορίας – και είναι άμεσα διαθέσιμη!

Mercedes-Benz GLA: Ορίζει εκ νέου την πολυτέλεια στα C-SUV

Ισορροπεί με μαεστρία μεταξύ κομψότητας και δυναμισμού και προσφέρει μια πρωτόγνωρη luxury εμπειρία που προκύπτει από την κορυφαία ποιότητα και την προηγμένη τεχνολογία άνεσης και ασφάλειας: η GLA είναι ο ηγέτης της κατηγορίας – και είναι άμεσα διαθέσιμη!

Η GLA αποτελεί ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο για τη Mercedes-Benz. Είναι το αγαπημένο C-SUV στην Luxury κατηγορία. Το συμπαγές μοντέλο που ταίριαξε και αγαπήθηκε όσο λίγα στην ελληνική αγορά και που ενσαρκώνει μια μοναδική συνταγή άνεσης, ασφάλειας, τεχνολογίας και αισθητικής, σερβιρισμένη με την ποιότητα και την αίγλη του Άστρου της Mercedes-Benz.

Με την GLA νιώθεις όμορφα, ξεχωριστά, όπου κι αν βρίσκεσαι, όποιος κι αν είναι ο προορισμός σου. Σε εμπνέει με την μοναδική της αισθητική. Γοητεύει τη ματιά σου με την κομψή SUV σιλουέτα και κεντρίζει τη διάθεσή σου για περιπέτεια με τον δυναμισμό που ρέει στις γραμμές και τις καμπύλες του αμαξώματός της.

Η GLA επαναπροσδιορίζει τον όρο «πολυτέλεια», προσθέτοντας προηγμένη τεχνολογία στην παραδοσιακά κορυφαία ποιότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει τον Εφευρέτη του Αυτοκινήτου. Το αντιλαμβάνεσαι αυτό καθισμένος πίσω από το τιμόνι, στο ευρύχωρο και πλήρως ψηφιοποιημένο εσωτερικό του SUV. Έχεις εμπρός σου τις δύο μεγάλες οθόνες του MBUX, του συστήματος πολυμέσων που ανοίγει νέους ορίζοντες στους τομείς της συνδεσιμότητας και των δυνατοτήτων που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία.

Το MBUX αποτελείται από μια ανεξάρτητη διπλή οθόνη που μοιάζει να αιωρείται από το ταμπλό. Μπροστά σου βρίσκεται ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων (έως 10,25’’), ο οποίος διακρίνεται για την πληθώρα ενδείξεων αλλά και για τις δυνατότητες παραμετροποίησης. Κολλητά δεξιά του, η δεύτερη οθόνη του Infotainment (έως 10,25’’), ενσωματώνει τις λειτουργίες συνδεσιμότητας, πλοήγησης, επικοινωνίας, και διαχείρισης του οχήματος.

Ο χειρισμός της γίνεται με πολλούς τρόπους: με την αφή, με τους διακόπτες στο σπορ δερμάτινο τιμόνι, με το touchpad στην κονσόλα, αλλά και μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Αρκεί να πεις «Hey Mercedes» και το σύστημα θα ανοίξει διάλογο μαζί σου, ρωτώντας αρχικά σε τι μπορεί να φανεί χρήσιμο. Μπορείς για παράδειγμα να του ζητήσεις να βάλει ένα νέο προορισμό στο σύστημα πλοήγησης, ή να το ρωτήσεις αν θα βρέχει αύριο για να σού απαντήσει με αναλυτικό δελτίο καιρού – και αυτά, είναι τα πιο απλά από όσα μπορεί να κάνει για σένα το MBUX!

Μια ακόμη οθόνη, εκείνη του Head-up display, προβάλλει σημαντικές πληροφορίες οδήγησης στο παρμπρίζ, ακριβώς μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να απομακρύνει το βλέμμα του από τον δρόμο.

Οι αρετές της ψηφιακής τεχνολογίας συνοδεύονται από υλικά κορυφαίας ποιότητας, πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και μοντέρνο σχεδιασμό, χαρακτηριστικά που κάνουν την εμπειρία στο εσωτερικό της GLA πραγματικά μοναδική. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός π.χ. ρυθμίζεται σε απόχρωση για να ταιριάζει στη διάθεσή σου κάθε στιγμή. Παράλληλα, οι μεγάλοι χώροι φροντίζουν για την άνετη φιλοξενία επιβατών και αποσκευών.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Mercedes στην Ελλάδα

Την απαράμιλλη πολυτέλεια που βιώνεις στο εσωτερικό της Mercedes-Benz GLA ολοκληρώνει η οδηγική εμπειρία που πραγματικά σε συναρπάζει. Βασικός συντελεστής είναι κι εδώ η τεχνολογία, που φροντίζει για κορυφαία απόδοση, ασφάλεια και ευχαρίστηση, τρεις αξίες που είναι ανέκαθεν αδιαπραγμάτευτες για το Αστέρι της Στουτγάρδης.

Στην GLA 200 για παράδειγμα, την έκδοση που αποτελεί τη χρυσή τομή στη γκάμα του Γερμανικού SUV, είναι ο εξελιγμένος κινητήρας turbo βενζίνης των 1.33 λίτρων που συνδυάζει αρμονικά υψηλές επιδόσεις με μεγάλη οικονομία καυσίμου: Ισχύς 163 ίππων από τη μία, χαμηλή κατανάλωση 6,5-7,4 λτ/100 χλμ από την άλλη!

Στο ταξίδι με τη GLA 200 απολαμβάνεις ταχύτητα, σταθερότητα και σιγουριά, ενώ αν βρεθείς σε επαρχιακό δρόμο με αλλεπάλληλες στροφές και θέλεις να ευχαριστηθείς σπορ οδήγηση, το αυτόματο κιβώτιο 7G-DCT σου δίνει τη δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών ταχυτήτων, για να έχεις τον απόλυτο έλεγχο της δυναμικής του μοτέρ. Σε κάθε περίπτωση, μια πλειάδα ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, καθιστούν τη GLA ένα από τα ασφαλέστερα SUV που θα οδηγήσεις ποτέ!

Η σύγχρονη πολυτέλεια έχει πολλές πτυχές: μοντέρνα σχεδίαση μέσα κι έξω, κορυφαία ποιότητα υλικών και κατασκευής, πλούσιος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, υψηλή απόδοση και συναρπαστική οδηγική εμπειρία. Ο αρμονικός συνδυασμός όλων αυτών είναι που δίνει τον χαρακτηρισμό “luxury” σε ένα SUV. Και η Mercedes-Benz GLA είναι η καλύτερη απόδειξη.

Είναι το μοντέλο που ορίζει εκ νέου την πολυτέλεια στα C-SUV – και είναι άμεσα διαθέσιμη! Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να την αναζητήσεις στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων & Επισκευαστών Mercedes-Benz, ή να βρεις περισσότερες πληροφορίες στο Mercedes-Benz.gr.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!