Νέο ηλεκτρικό station wagon από τη Skoda το 2026

Το καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό station wagon μοντέλο που θα παρουσιάσει η Skoda το 2026 θα βασίζει στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου VW και θα αποτελεί νεύμα στο ένδοξο παρελθόν της μάρκας σε αυτή την κατηγορία.

Νέο ηλεκτρικό station wagon από τη Skoda το 2026

Το καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό station wagon μοντέλο που θα παρουσιάσει η Skoda το 2026 θα βασίζει στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου VW και θα αποτελεί νεύμα στο ένδοξο παρελθόν της μάρκας σε αυτή την κατηγορία.

Το πιο ριζοσπαστικό μοντέλο της Skoda από το σχέδιο παρουσίασης τεσσάρων καινούργιων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2026 που ανακοίνωσε η εταιρεία, θα έχει τη μορφή station wagon EV, προσφέροντας ένα μεγάλο, πρακτικό και οικογενειακό όχημα με νέα πνοή. Το νέο μοντέλο, το οποίο παρουσιάστηκε με ένα επίσημο «γλυπτό» που δείχνει μια κομψή σχεδίαση δύο όγκων, θα ενταχθεί στη γκάμα των τριών επερχόμενων ηλεκτρικά SUV της Skoda και θα τοποθετηθεί δίπλα στα Octavia και Superb station wagon με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το νέο ηλεκτρικό station wagon θα βασίζεται σε μια επιμηκυμένη έκδοση της υπάρχουσας πλατφόρμας MEB, αντί της νεότερης SSP του Ομίλου VW. Μέχρι στιγμής, όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Skoda έχουν πάρει, σε γενικές γραμμές, τη μορφή ενός SUV, αλλά αυτό το μοντέλο θα πάρει πιθανότατα παράδειγμα από το Volkswagen ID.7, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, το οποίο ενδέχεται να προσφέρεται και σε μορφή station wagon.

Το μήκος του νέου μοντέλου θα είναι περίπου 4,7 μέτρα, γεγονός που το τοποθετεί πιο κοντά στο σημερινό Octavia, παρά στο μεγαλύτερο Superb. Ωστόσο, αξιοποιώντας τις αναλογίες της καμπίνας, το νέο μοντέλο έχει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσει περισσότερο χώρο στο εσωτερικό από τα αντίστοχια μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, αλλά χρησιμοποιώντας ως βάση την πλατφόρμα MEB, θα μπορούσε να μοιράζεται βασικά μεγέθη μπαταριών και διατάξεις κινητήρων με το νέο ID.7. Αυτό περιλαμβάνει μία μπαταρία 86 kWh που παρουσιάστηκε στο νέο αντίστοιχο μοντέλο της VW, επεκτείνοντας την αυτονομία του ID.7 σε 700 χλμ. Αναμένεται να προσφερθούν εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, με την τελευταία να προσθέτει και τετρακίνηση στη συνταγή.

Όπως δείχνει η αποκλειστική ψηφιακή αναπαράσταση που παραθέτουμε, το νέο station wagon διαθέτει την ίδια σχεδιαστική γλώσσα «Modern Solid» που έχουμε δει στο Vision 7S concept. Αυτή η απλουστευμένη και εκσυγχρονισμένη αισθητική προχωρά και στο εσωτερικό της καμπίνας, ενσωματώνοντας ίσως μια νέα κεντρική οθόνη σε προσανατολισμό πορτραίτου, όπως έχει ήδη εμφανιστεί στο 7S Concept.

Όπως και με τα υπόλοιπα μοντέλα της, η Skoda θα διατηρήσει φυσικά χειριστήρια και κουμπιά στο εσωτερικό, τα οποία θα συνδυάζονται με μια επιλογή απολαυστικών χαρακτηριστικών-έκπληξη που περιλαμβάνονται σε όλα τα μοντέλα της Skoda.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!