Νίκη για την Alfa Romeo στο “1000 Miglia”

Όλα τα αυτοκίνητα της επίσημης ομάδας πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού

Νίκη για την Alfa Romeo στο “1000 Miglia”

Όλα τα αυτοκίνητα της επίσημης ομάδας πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού

Η διαδρομή του αγώνα “1.000 Miglia” προσφέρει ρίγη συγκίνησης. Η αδρεναλίνη είναι στο… κόκκινο μετά τη συμπλήρωση των 1.800 χιλιομέτρων, με τις κόκκινες σημάνσεις να αποτελούν τον μοναδικό πλοηγό των οδηγών, ενώ το κοινό τους εμψυχώνει ασταμάτητα και όλα τα μάτια είναι στραμμένα στα αυτοκίνητα της Alfa Romeo.

Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τους θεατές, που έτσι μπόρεσαν να δουν από κοντά την Giulia GTAm, η οποία φορούσε μία supercharged έκδοση του κινητήρα Giulia Quadrifoglio ( 540 ίππους – V6 BiTurbo) για τον οποίο έχουν εξελιχθεί συγκεκριμένες τεχνικές λύσεις στους τομείς της αεροδυναμικής, της ευθυγράμμισης και της οδηγησιμότητας.

Το όλο έργο μάλιστα αξιοποίησε τις γνώσεις της Sauber Engineering και των οδηγών της ομάδας της Formula 1 της Alfa Romeo, Antonio Giovinazzi και Kimi Räikkönen. Μάλιστα για πρώτη φορά, έχουμε ζάντες 20 ιντσών σε αυτοκίνητο sedan, ενώ το σύστημα εξάτμισης τιτανίου Akrapovič με τον ασύλληπτο ήχο του, κλέβει την παράσταση.

Τα μυστικά της επιτυχίας του “1000 Miggla” κρύβονται στον συνδυασμό των ξεχωριστών διαδρομών που περιλαμβάνουν απαράμιλλα τοπία και των μοναδικών αυτοκινήτων που τις διανύουν. Το όλο σκηνικό εμπλουτίζεται από τους θεατές, οι οποίοι πασχίζουν να προλάβουν να βρεθούν εγκαίρως στις θέσεις τους.

Εν τω μεταξύ, όσο ο αγώνας εξελισσόταν, τόσο οι δρόμοι κατά μήκος της διαδρομής γέμιζαν ασφυκτικά. Όλο και περισσότεροι -παθιασμένοι- θεατές έβγαιναν στους δρόμους ώστε να παρακολουθήσουν το πέρασμα των αυτοκινήτων. Καθώς αυτά περνούσαν,
τα τοπία της Verona (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO) τα οποία μάλιστα έλειπαν τα τελευταία χρόνια από τον αγώνα, έντυναν το όλο σκηνικό δημιουργώντας μοναδικές εικόνες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!