Το Grand Prix του Silverstone ανοίγει τις πόρτες του για τον κόσμο

Ο αγώνας ωστόσο θα διεξαχθεί με περιορισμένο αριθμό θεατών

Το Grand Prix του Silverstone ανοίγει τις πόρτες του για τον κόσμο

Ο αγώνας ωστόσο θα διεξαχθεί με περιορισμένο αριθμό θεατών

Παρά τους περιορισμούς στην παρουσία θεατών σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, τo Βρετανικό Grand Prix θα φιλοξενήσει οπαδούς της Formula 1. Ο αριθμός τους πάντως θα είναι μικρότερος από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε πως η καραντίνα θα παραταθεί μέχρι και τις 19 Ιουλίου, δηλαδή μία ημέρα μετά από τον αγώνα στο Silverstone. Οι περιορισμοί έχουν σαν συνέπεια τη μείωση του αριθμού των ατόμων που μπορούν να παραστούν σε εκδηλώσεις. Αυτός περιορίζεται στις 10.000 για υπαίθριες εκδηλώσεις ή στο 25% της χωρητικότητας, με την επιλογή να αφορά το μικρότερο από τους δύο αριθμούς.

Υπέρ των θεατών είναι το γεγονός πως η πίστα εκτείνεται σε αρκετά μεγάλη περιοχή και έτσι είναι εύκολο να εφαρμοστεί το… social distancing. Επιπλέον, το κοινό χρησιμοποιεί τα δικά του αυτοκίνητα για να φτάσει εκεί και έτσι δε συνωστίζεται στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Το Silverstone έστειλε από τη μεριά του το δικό του μήνυμα στους λάτρεις της Formula 1: “ήμασταν σίγουροι πως ο κόσμος θα επιστρέψει κοντά μας για το Βρετανικό Grand Prix του 2021. Οι συζητήσεις μας με τους αρμόδιους φορείς είναι θετικές και θα σας κρατάμε ενήμερους με όλες τις λεπτομέρειες.”

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!