Mercedes EQA: Από διαφορετική αφετηρία

H γερμανική φίρμα ετοιμάζει μια νέα τετράθυρη παραλλαγή της EQA η οποία θα έχει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική και αναμένεται το 2024

Mercedes EQA: Από διαφορετική αφετηρία

H γερμανική φίρμα ετοιμάζει μια νέα τετράθυρη παραλλαγή της EQA η οποία θα έχει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική και αναμένεται το 2024

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τετράθυρη EQA εντοπίζεται από τον φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης κάτι που σημαίνει ότι η εξέλιξή της πραγματοποιείται με εντατικούς ρυθμούς με δεδομένο και ότι η άφιξή της αναμένεται το 2024.

Παρά την «συνωνυμία» της με το ήδη γνωστό ηλεκτρικό crossover της γερμανικής φίρμας, πλην του τετράθυρου αμαξώματος, στην ουσία πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο το οποίο θα πάρει θέση στη βάση της γκάμας της Mercedes EQ, κίνηση που αναμένεται να οδηγήσει και στην μετονομασία της ήδη γνωστής EQA σε EQA SUV.

Υπάρχει και μια πληροφορία που μένει βέβαια να επιβεβαιωθεί, ότι η τετράθυρη EQA θα αναλάβει διπλό ρόλο, τον προφανή αλλά και αυτόν της ηλεκτρικής εναλλακτικής της C-Class.

Η πληροφορία σχετίζεται με το σχεδιασμό της γερμανικής φίρμας να εξορθολογίσει την γκάμα της μειώνοντας τον αριθμό των μοντέλων της. Κάπως έτσι η EQA Sedan θα μπορούσε να ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο με την επικείμενη CLE η οποία θα αναλάβει να υποκαταστήσει τις coupe/cabrio εκδόσεις των C και E-Class.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του μοντέλου, παρά το καμουφλάζ και τον αυτονόητο τίτλο του τετράθυρου, είναι σαφές ότι η σχεδίαση ακολουθεί μια πιο δυναμική χάραξη με κυρίαρχη την coupe λογική της οροφής που θυμίζει την CLA.

Σημαντικότερα νέα αναμένονται από την αθέατη πλευρά του όπου θα βρεθεί μια νέα αρχιτεκτονική με την ονομασία ΜΜΑ και νέας γενιάς χαρακτηριστικά και η οποία αναμένεται να αξιοποιηθεί και για τη νέα γενιά της A-Class η οποία θα εξακολουθήσει να προσφέρεται με θερμικούς κινητήρες.

Επίσης η EQA Sedan δεν αποκλείεται να είναι η πρώτη Mercedes που θα αξιοποιήσει το νέο λειτουργικό MB.OS για το σύστημα του infotainment το οποίο θα προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες μεταξύ των οποίων και streaming.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!