WRC: Ντεμπούτο σε χωμάτινο ράλλυ για τον Oliver Solberg

Ο γιος του πρώην πρωταθλητή, Petter Solberg, θα λάβει μέρος στο Rally Safari της Κένυας

WRC: Ντεμπούτο σε χωμάτινο ράλλυ για τον Oliver Solberg

Ο γιος του πρώην πρωταθλητή, Petter Solberg, θα λάβει μέρος στο Rally Safari της Κένυας

Την παρθενική του συμμετοχή σε χωμάτινο αγώνα, με αυτοκίνητο WRC, θα έχει ο Oliver Solberg, στο Safari Rally που θα διεξαχθεί στην Κένυα από τις 24 έως τις 27 Ιουνίου.

Ο 19χρονος εντυπωσίασε στο Arctic Rally της Φινλανδίας τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου τερμάτισε στην έβδομη θέση με το Hyundai i20. Αναμενόταν μάλιστα να αγωνιστεί και στο Rally Italia Sardegna αλλά τα σχέδιά του άλλαξαν από τη στιγμή που ο πατέρας του Petter Solberg βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, βάζοντας έτσι όλη του την οικογένεια σε καραντίνα.

“Ξέρω ότι μιλάω πολύ για τα όνειρά μου” λέει ο ίδιος και συνεχίζει “αλλά αυτό πραγματικά είναι ένα όνειρο που δεν μπορώ να πιστέψω. Όταν ο Andrea Adamo (επικεφαλής της Hyundai Motosport) και ο Alain Penasse (Team Manager) ανέφεραν ότι μπορεί να αγωνιστώ στο Safari, ήμουν τρελά ενθουσιασμένος.” Και μάλιστα αυτό θα συμβεί μετά από καιρό, αφού το WRC έχει να επισκεφτεί την Αφρική για δεκαεννιά ολόκληρα χρόνια.
Έχουν περάσει μάλιστα 22 χρόνια από τότε που ο πατέρας του, Peter Solberg, έκανε το ντεμπούτο του στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο Adamo από τη μεριά του, επιμένει πως δε θα πιέσουν υπερβολικά τον Oliver και πως ο ίδιος πρέπει να απολαύσει την εμπειρία αυτή. “Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Oliver θα κάνει το ντεμπούτο του σε χωμάτινο αγώνα. Έχουμε δει ήδη τι μπορεί να κάνει αλλά δε θα τον πιέσουμε, καθώς θέλουμε να ευχαριστηθεί τον αγώνα. Είναι ευκαιρία να μάθει το αυτοκίνητο και είμαι σίγουρος πως θα είναι γρήγορος. Ανυπομονώ να τον δω να αγωνίζεται και όλοι γνωρίζουμε πως είναι ένας ταχύτατος οδηγός, με πάθος και αφοσίωση. Μου αρέσει πολύ η προσέγγισή του στα πράγματα και είμαι βέβαιος πως θα μας εντυπωσιάσει και πάλι.”

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!