Bentley Batur: …purple rain

Η βρετανική φίρμα δίνει ανταπόκριση από τις δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου που θα αποτελέσει την ισχυρότερη Bentley παραγωγής, της επιβλητικής Batur, επιλέγοντας μια σχεδόν υπερβατική απόχρωση για τα δοκιμαστικά πρωτότυπα

Bentley Batur: …purple rain

Η βρετανική φίρμα δίνει ανταπόκριση από τις δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου που θα αποτελέσει την ισχυρότερη Bentley παραγωγής, της επιβλητικής Batur, επιλέγοντας μια σχεδόν υπερβατική απόχρωση για τα δοκιμαστικά πρωτότυπα

H Bentley Batur πρωτοεμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της Monterey Car Week, το περασμένο καλοκαίρι, ως προπομπός ενός grand tourer περιορισμένης παραγωγής με τη συνήθη υπογραφή πολυτέλειας της βρετανικής φίρμας, και πλέον, το επιβλητικό μοντέλο παίρνει θέση στα πεδία δοκιμών δίνοντας μια ακόμα ευκαιρία παρατήρησης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του.

Σύμφωνα με την Bentley, στις δοκιμές εξέλιξης που θα διαρκέσουν 58 εβδομάδες θα συμμετάσχουν δύο διαφορετικά πρωτότυπα και περιλαμβάνουν 120 διαφορετικές διαδικασίες που επικεντρώνονται σε διαφορετικές πτυχές και παραμέτρους των αυτοκινήτων.

Για το ένα από τα δύο παραπάνω δοκιμαστικά πρωτότυπα το οποίο η Bentley Batur Car #0, η βρετανική φίρμα επέλεξε μια ιδιάζουσα μωβ απόχρωση η οποία και στοιχεία που αποτυπώνουν μέχρι κεραίας τα μελλοντικά αντίτυπα παραγωγής.

Εκτός από το μωβ χρώμα το συγκεκριμένο πρωτότυπο, υιοθετεί αεροδυναμικά στοιχεία από ανθρακόνημα. Την εικόνα συμπληρώνει η μαύρη γυαλιστερή Black Crystal γρίλια καθώς και λεπτομέρειες από χρώμιο -η Bentley τις αποκαλεί Titanium-  στο περίγραμμα των παραθύρων και το καπό.

Επιπλέον, μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει την παρουσία εξοπλισμού μετρήσεων στις εξωτερικές επιφάνειες ο οποίος, σύμφωνα με τις συστάσεις, στην προκειμένη περίπτωση αναλαμβάνει να διασφαλίσει ότι κατά τις δοκιμές, τα εξωτερικά πάνελ του αμαξώματος δεν έχουν πρόβλημα στην συναρμογή και δεν παρουσιάζουν τριγμούς κατά την μετακίνηση.

Η πρώτη φάση δοκιμών εξέλιξης θα περιλαμβάνει διαδρομές 2.500 χλμ. σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία. Στη συνέχεια οι μηχανικοί θα επικεντρωθούν στο fine-tuning της οδικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου στις υψηλές ταχύτητες ενώ θα επακολουθήσει ένας κύκλος δοκιμών 7.500 χλμ. που θα προσιδιάζει σε πραγματικές συνθήκες.

Ο παραπάνω κύκλος δοκιμών είναι φυσικά διαφορετικός από τη διαδικασία εξέλιξης για τον κινητήρα, διάρκειας 100 εβδομάδων ,καθώς πρόκειται για ένα twin-turbo W12 σύνολο με χωρητικότητα 6,0 λίτρων και κυρίως απόδοση 730 ίππων και 1.000 Nm ροπής ο οποίος θα καταστήσει την Batur, την ισχυρότερη Bentley παραγωγής.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες προδιαγραφές της Batur, ως οφείλει ένα αυτοκίνητο του είδους του grand tourer, η βρετανική φίρμα έχει φροντίσει να εφοδιάζει το επιβλητικό μοντέλο με ενεργή ανάρτηση η οποία διαθέτει ενεργές αντιστρεπτικές ράβδους αλλά και σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Εκτός από τις εξωτικές προδιαγραφές, η Batur, θα προσφέρει αναμενόμενα υψηλά επίπεδα εξατομίκευσης, όπως ακριβώς περιμένει κανείς από ένα αυτοκίνητο η τιμή του οποίου αγγίζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στις επιλογές θα περιλαμβάνονται μέρη, που θα αποτελούν προϊόντα τρισδιάστατης εκτύπωσης, στοιχεία από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες ή ακόμα και λεπτομέρειες από χρυσό 18 καρατίων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!