Νέα Mercedes-Benz GLC: Το SUV με την προηγμένη νοημοσύνη

Η νέα GLC ενσωματώνει καινοτομίες που την καθιστούν την επιτομή της μοντέρνας, σπορτίφ πολυτέλειας, αλλά και ένα ιδιαίτερα ευφυές SUV που κινείται με άνεση και ασφάλεια σε κάθε είδους τερέν.

Νέα Mercedes-Benz GLC: Το SUV με την προηγμένη νοημοσύνη

Η νέα GLC ενσωματώνει καινοτομίες που την καθιστούν την επιτομή της μοντέρνας, σπορτίφ πολυτέλειας, αλλά και ένα ιδιαίτερα ευφυές SUV που κινείται με άνεση και ασφάλεια σε κάθε είδους τερέν.

Στην εξέλιξη ενός νέου μοντέλου, για τη Mercedes-Benz ένας είναι ο δρόμος: αφοσίωση στην απαράμιλλη ποιότητα, την κορυφαία αποδοτικότητα και την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την GLC, το μοντέλο της εταιρίας με τις περισσότερες πωλήσεις τα τελευταία δύο χρόνια! Η νέα GLC συναρπάζει με κάθε της πτυχή ενσωματώνοντας την αφρόκρεμα της τεχνολογίας, από τα προηγμένα συστήματα που κάνουν την οδήγηση πιο άνετη και ασφαλέστερη, μέχρι λειτουργίες όπως το σύστημα πλοήγησης MBUX με επαυξημένη πραγματικότητα, η οθόνη off-road και το «διαφανές καπό». Στη νέα GLC, η ευφυία ξεκινάει εκ των έσω. Και το διαισθάνεσαι από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα καθίσεις στη θέση οδήγησης.

Mercedes-Benz User Experience

Η τελευταία γενιά του συστήματος infotainment MBUX σε καλωσορίζει στο εξαιρετικά ποιοτικό εσωτερικό της νέας GLC. Τη μοντέρνα, σπορτίφ πολυτέλεια της καμπίνας ενισχύουν οι δύο οθόνες LCD υψηλής ανάλυσης, που σου προσφέρουν μια ολιστική εμπειρία αισθήσεων. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3’’ είναι σαν να αιωρείται μπροστά από το ταμπλό σε σχήμα φτερού, ενώ η κεντρική οθόνη 11,9’’ ορθώνεται αρμονικά από την κεντρική κονσόλα με μια ελαφρά κλίση προς τον οδηγό και μοιάζει επίσης να αιωρείται.
Το MBUX δεν εξασφαλίζει απλώς άριστη συνδεσιμότητα, ενημέρωση, ψυχαγωγία και πλοήγηση. Είναι ο ψηφιακός βοηθός σου, ο οποίος απαντά στο «Hey Mercedes» και συνδιαλλάσσεται μαζί σου, ενώ παράλληλα βασίζεται σε υπερσύγχρονους αλγορίθμους που του επιτρέπουν να προσαρμόζεται διαρκώς περισσότερο στις επιθυμίες και τις προτιμήσεις σου. Όσο κι αν το μενού της κεντρικής οθόνης αφής είναι εύκολο στην περιήγηση, είναι ακόμη πιο εύκολο να ζητήσεις προφορικά από τον ψηφιακό βοηθό π.χ. να ανεβάσει τη θερμοκρασία στον κλιματισμό, να αλλάξει σταθμό στο ραδιόφωνο ή να επιλέξει νέο προορισμό στο σύστημα πλοήγησης.

Η πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα διατίθεται προαιρετικά και κάνει την οδήγηση, ειδικά στην πόλη, μια πολύ πιο ξέγνοιαστη και ευχάριστη εμπειρία. Μια κάμερα καταγράφει τον περιβάλλοντα χώρο μπροστά από το όχημα. Η κεντρική οθόνη του MBUX δείχνει τις κινούμενες εικόνες, ενώ επάνω της προβάλλονται εικονικά αντικείμενα, πληροφορίες και δείκτες ως υπέρθετα στοιχεία, όπως σήματα κυκλοφορίας, βέλη κατεύθυνσης, συστάσεις αλλαγής λωρίδας και αριθμοί οδών.

Το σύστημα MBUX είναι φυσικά συμβατό με ενημερώσεις λογισμικού over-the-air, που φροντίζουν να διατηρούν ενημερωμένες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Η GLC καταλαβαίνει τη διάθεσή σου και δημιουργεί ανάλογη ατμόσφαιρα

Το εσωτερικό της νέας GLC είναι ιδιαίτερα φιλόξενο προσφέροντας πολύ μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (600-1.640 λίτρα). Αλλά δεν αρκείται μόνο σε αυτό. Χάρη στην προηγμένη της νοημοσύνη, η νέα GLC προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον ανάλογα με τη διάθεσή σου. Το προαιρετικό πακέτο ENERGIZING Plus ενεργοποιεί διάφορα συστήματα άνεσης με το πάτημα ενός κουμπιού ή με φωνητική εντολή και τα συνδυάζει σε έως και επτά προγράμματα άνεσης που προσφέρουν διαφορετικές εμπειρίες. Το σύστημα δημιουργεί την επιθυμητή ατμόσφαιρα στον εσωτερικό χώρο, λόγου χάρη αναζωογονητική όταν νιώθεις κουρασμένος ή χαλαρωτική εάν το επίπεδο stress είναι υψηλό. Το ENERGIZING COACH προτείνει παράλληλα το κατάλληλο πρόγραμμα τονωτικής άσκησης ή ευεξίας με βάση τα δεδομένα του οχήματος ή της διαδρομής, ενώ ο ευφυής αλγόριθμος συνυπολογίζει πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα ύπνου και το επίπεδο άγχους στην περίπτωση που διαθέτεις κατάλληλη wearable συσκευή.
Επιπλέον, το AIR-BALANCE προσφέρει μια εξατομικευμένη εμπειρία διακριτικού αρωματικού, σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις και ανάλογα με τη διάθεση. Την ίδια στιγμή, το ENERGIZING AIR CONTROL παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό του οχήματος χρησιμοποιώντας αισθητήρες ποιότητας αέρα και λεπτών σωματιδίων και, σε περίπτωση υπέρβασης των οριακών τιμών, το σύστημα κλιματισμού περνάει σε λειτουργία ανακύκλωσης αέρα.

Το «διαφανές καπό» της νέας GLC κάνει το off-road ακόμη πιο συναρπαστικό

Οδηγώντας τη νέα GLC απολαμβάνεις άνεση και ασφάλεια στο μέγιστο βαθμό, χάρη στο στιβαρό πλαίσιο, το στάνταρ σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, την αερανάρτηση AIRMATIC και το σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα που διατίθενται προαιρετικά, αλλά και το τελευταίας γενιάς πακέτο υποβοήθησης οδήγησης που περιλαμβάνει νέες και εξελιγμένες λειτουργίες. Η GLC ωστόσο είναι σχεδιασμένη και για εκτός δρόμου οδήγηση. Γι’ αυτό, έχει εξοπλιστεί με τα κατάλληλα εφόδια, όπως το πρόγραμμα οδήγησης εκτός δρόμου που είναι στάνταρ και το σύστημα DSR (Downhill Speed Regulation).

Το χαρακτηριστικό του νέου SUV που θα σε συναρπάσει ακόμη περισσότερο στην εκτός δρόμου οδήγηση είναι το «διαφανές καπό» (προαιρετικός εξοπλισμός). Στο πρόγραμμα off-road, η κεντρική οθόνη δείχνει μια εικονική άποψη κάτω από το μπροστινό μέρος του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των μπροστινών τροχών. Έτσι, είσαι σε θέση να βλέπεις πολύ έγκαιρα τυχόν εμπόδια στην πορεία του οχήματος, όπως μεγάλες πέτρες ή βαθιές λακκούβες, και να κάνεις τους απαραίτητους ελιγμούς με ακρίβεια. Είναι με δυο λόγια, σαν να έχεις συνεχώς κάποιον να σου λέει που πατάνε ακριβώς οι εμπρός τροχοί του αυτοκινήτου!

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της αποδοτικότητας

Η GLC διατίθεται αποκλειστικά σε εξηλεκτρισμένες εκδόσεις. Η γκάμα του πολυτελούς SUV περιλαμβάνει αρχικά κινητήρες βενζίνης (GLC 200, GLC 300) και diesel (GLC 220 d) που συνδυάζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 volt και ενσωματωμένη μίζα-δυναμό ISG. Ανάλογα με την έκδοση, η ισχύς κυμαίνεται από 197 έως 258 ίππους (+23 του ISG), με την κατανάλωση καυσίμου να κυμαίνεται μεταξύ 5,2-8,2 lt/100 km. Σύντομα θα είναι διαθέσιμα και τα plug-in hybrid μοντέλα με ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων και μέσο όρο κατανάλωσης καυσίμου 0,6-0,8 lt/100 km.

Με προηγμένες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν κορυφαία άνεση και ασφάλεια και μια πλήρη γκάμα ήπιων υβριδικών και plug-in hybrid, τετρακίνητων εκδόσεων, η νέα GLC είναι το πιο δυναμικό μοντέλο της οικογένειας SUV της Mercedes-Benz. Μάθε περισσότερα και διαμόρφωσε τη δική σου GLC πατώντας εδώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!