F1: Οι Alex Palοu και Pato O’Ward σε FP1 με τη McLaren

Οι αστέρες του IndyCar, Alex Palou και Pato O’Ward, θα οδηγήσουν το μονοθέσιο της McLaren στις ελεύθερες δοκιμές του GP ΗΠΑ και Άμπου Ντάμπι, αντίστοιχα.

F1: Οι Alex Palοu και Pato O’Ward σε FP1 με τη McLaren

Οι αστέρες του IndyCar, Alex Palou και Pato O’Ward, θα οδηγήσουν το μονοθέσιο της McLaren στις ελεύθερες δοκιμές του GP ΗΠΑ και Άμπου Ντάμπι, αντίστοιχα.

Ο 25χρονος Ισπανός Πρωταθλητής του IndyCar το 2021, Alex Palou θα οδηγήσει το μονοθέσιο του Daniel Ricciardo στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP ΗΠΑ, ενώ o 23χρονος Μεξικανός Pato O’Ward θα οδηγήσει το μονοθέσιο του Lando Norris στο FP1 του φινάλε της σεζόν της Formula 1, στο GP Άμπου Ντάμπι.

Οι εμφανίσεις αυτές των δύο οδηγών του IndyCar αποτελούν μέρος της συμφωνίας που έχουν κλείσει με την ομάδα της McLaren, που περιλαμβάνει πρόγραμμα ιδιωτικών δοκιμών με το περυσινό μονοθέσιο σε διάφορες πίστες της Ευρώπης. Ο Pato O’Ward αγωνίζεται για την ομάδα της McLaren στο IndyCar, ενώ παραλίγο να μεταγραφεί σε αυτήν και ο Palou για το 2023.

Ο Alex Palou δήλωσε: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα κάνω το ντεμπούτο μου στην F1 το Σαββατοκύριακο. Είναι υπέροχο να οδηγώ στις Ηνωμένες Πολιτείες μπροστά σε οπαδούς που μπορεί να με έχουν δει να αγωνίζομαι στο IndyCar. Έχοντας οδηγήσει τη McLaren MCL35M του 2021 σε μερικά τεστ πλέον, ανυπομονώ να δοκιμάσω την MCL36. Ανυπομονώ να βοηθήσω την ομάδα στην προετοιμασία της για το GP ΗΠΑ του 2022».

Ο Pato O’Ward δήλωσε: «Ανυπομονώ να βγω στην πίστα στο Άμπου Ντάμπι. Έχω εξελιχθεί ως οδηγός και πέρασα πολύ καλά δοκιμάζοντας το περυσινό αυτοκίνητο με την ομάδα, οπότε θα είναι μεγάλη εμπειρία να οδηγήσω το MCL36».

Ο Andreas Seidl, επικεφαλής της ομάδας, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δώσουμε στον Alex και τον Pato την ευκαιρία να λάβουν μέρος στις ελεύθερες δοκιμές με τη McLaren. Με τις μεγάλες επιτυχίες του Alex στο IndyCar, θα είναι χρήσιμο για την ομάδα να πάρει τα σχόλιά του για το μονοθέσιο και για εμάς να συνεχίσουμε να τον αξιολογούμε ως οδηγό».

«Ο Alex και ο Pato εντυπωσίασαν με τις πρόσφατες δοκιμές τους στη Βαρκελώνη και την Αυστρία και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τους προσφέρουμε την εμπειρία της MCL36. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αυτούς να επιδείξουν τις ικανότητές τους στην παγκόσμια σκηνή της Formula 1, όπου η εστίαση θα είναι να βοηθήσουν την ομάδα να προετοιμαστεί για το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο και όχι στους απόλυτους χρόνους».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!