F1: Ασυνήθιστο λάθος της Red Bull

Για πρώτη φορά φέτος, το pit wall της Red Bull έκανε ένα μεγάλο λάθος, το οποίο κόστισε στον Max Verstappen την pole position στο GP Σιγκαπούρης. Ως αποτέλεσμα, ο Ολλανδός εκφράστηκε με σκληρά λόγια.

F1: Ασυνήθιστο λάθος της Red Bull

Για πρώτη φορά φέτος, το pit wall της Red Bull έκανε ένα μεγάλο λάθος, το οποίο κόστισε στον Max Verstappen την pole position στο GP Σιγκαπούρης. Ως αποτέλεσμα, ο Ολλανδός εκφράστηκε με σκληρά λόγια.

O Max Verstappen βρισκόταν σε έναν πολύ γρήγορο γύρο λίγα δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του τελικού σκέλους των κατατακτήριων δοκιμών, έχοντας σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στα δύο πρώτα sector της πίστας. Ωστόσο, ο Ολλανδός πλησίαζε τον Pierre Gasly στην πίστα και για αυτό το pit wall της Red Bull του έδωσε εντολή (στη στροφή 17) να εγκαταλείψει την προσπάθεια στην οποία βρισκόταν, να φορτίσει τη μπαταρία του και να προσπαθήσει μία τελική φορά.

Ωστόσο, αυτό που ξέχασε στη σύγχυση της στιγμής όταν έδωσε αυτή την εντολή η ομάδα, ήταν ότι είχε ανεφοδιάσει το μονοθέσιο του Verstappen μόνο για 5 γύρους, όπως δήλωσε ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull Helmut Marko. Ωστόσο, ζήτησε από τον Verstappen να κάνει και 6ο γύρο και μάλιστα στο όριο. Όταν διαπίστωσε το λάθος, η ομάδα κάλεσε στα pits τον Ολλανδό, πριν ολοκληρώσει το γύρο, εγκαταλείποντας την προσπάθεια.

Ο λόγος ήταν ότι έπρεπε να διαφυλάξει 1 λίτρο καυσίμου για τον τεχνικό έλεγχο μετά από τις κατατακτήριες δοκιμές. Αν αυτό δεν συμβεί, ο οδηγός εκκινεί τελευταίος -από το pit lane- τον αγώνα. Για αυτό και η Red Bull προτίμησε την 8η θέση, παρά να ρισκάρει το ενδεχόμενο ο Ολλανδός να εκκινήσει τελευταίος, παρότι βρισκόταν σε ταχύτερο γύρο (κατά 0,5 δλ.) από αυτόν του Charles Leclerc, στον οποίο κατέληξε εντέλει η pole position.

Ο Verstappen εξέφρασε το θυμό του τόσο σε πραγματικό χρόνο, στον ασύρματο, όσο και στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και έφυγε από την πίστα χωρίς να συμμετάσχει στην τεχνική συνεδρίαση της ομάδας για την ανάλυση των γεγονότων.

Ο Verstappen δήλωσε: «Είναι απλά απίστευτα απογοητευτικό. Δεν θα έπρεπε να συμβεί. Όταν δεν έχεις αρκετά καύσιμα, όταν δεν σκοπεύεις να κάνεις τον 6ο γύρο, τότε τουλάχιστον το παρακολουθείς σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρεις. Θα έπρεπε να το είχαμε δει νωρίτερα».

«Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος αυτή τη στιγμή. Ξέρω βέβαια ότι είναι πάντα μια ομαδική προσπάθεια, και μπορεί να κάνω εγώ λάθη, η ομάδα μπορεί να κάνει λάθη, αλλά αυτό δεν είναι ποτέ αποδεκτό. Φυσικά, μαθαίνεις από αυτά, αλλά αυτό είναι πολύ άσχημο για να είμαι ειλικρινής. Δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί».

«Νομίζω ότι είναι πάντα σημαντικό να μπορούμε να είμαστε επικριτικοί μεταξύ μας, όταν οι άνθρωποι κάνουν λάθη, γιατί αυτά τα πράγματα δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν. Νομίζω ότι έπρεπε να με αφήσουν να τελειώσω τον προηγούμενο γύρο. Νομίζω ότι βρισκόμασταν ήδη σε γύρο που θα μας έδινε την pole position».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!