Δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα για το Δήμο Θεσσαλονίκης

Τα Nissan Leaf με την μεγάλη μπαταρία των 62 kW προσφέρουν αυτονομία έως 528 χλμ.

Δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα για το Δήμο Θεσσαλονίκης

Τα Nissan Leaf με την μεγάλη μπαταρία των 62 kW προσφέρουν αυτονομία έως 528 χλμ.

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του στόλου επιβατικών οχημάτων του περιορίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, θέτοντας σε κυκλοφορία δύο ηλεκτρικά Nissan Leaf. Η αγορά τους χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ και αποτελούν κομμάτι της περιβαλλοντικής στρατηγική του Δήμου για τη μετάβασή του σε “πράσινες” πρακτικές μετακίνησης και διαχείρισης.

Με αυτονομία που φτάνει τα 528 χιλιόμετρα, το Leaf είναι εξοπλισμένο προαιρετικά με τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης ProPILOT, αλλά και με το ProPILOT Park, το οποίο σταθμεύει το αυτοκίνητο αυτόματα και με ευκολία. Αυτά τα βοηθήματα, έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την ασφάλεια, την άνεση και τον έλεγχο του οχήματος από τον οδηγό.

Το Ariya, το νέο ηλεκτρικό της Nissan έρχεται στην Ευρώπη

Ο εξοπλισμός του ηλεκτρικού hatchback περιλαμβάνει σύνδεση με τα πρωτόκολλα Apple CarPlay και AndroidAuto, όπως επίσης την εφαρμογή NissanConnect Services. Οι χρήστες μπορούν να στέλνουν διαδρομές πλοήγησης κατευθείαν από το smartphone  στο αυτοκίνητο και από το αυτοκίνητο στο smartphone,  μέσω της υπηρεσίας πλοήγησης Door-to-Door Navigation, επιτρέποντας την ευκολότερη μετάβαση από και προς το σταθμευμένο σημείο και, κατά συνέπεια, από και προς τον τελικό προορισμό.

Ακόμη, η λειτουργία Remote Climate Control προσφέρει την επιλογή ενεργοποίησης του κλιματισμού όταν το LEAF είναι συνδεδεμένο με την πρίζα στο γκαράζ, ενώ πληροφορίες και αναλύσεις για τις διαδρομές και το στυλ οδήγησης, είναι  επίσης διαθέσιμες από το smartphone του εκάστοτε χρήστη.

Το Nissan Leaf είναι διαθέσιμο με επιδότηση μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», σε τιμές από τις 27.500€ για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kwh (συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων στην αρχική τιμή  και στην απόσυρση παλαιού οχήματος).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!