Η Novitec βελτιώνει τη Maserati MC20

Ο γερμανικός οίκος βελτίωσης Novitec, ετοίμασε μία τροποποιημένη έκδοση της Maserati C20, πιο ισχυρή και ταχύτερη, για ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις.

Η Novitec βελτιώνει τη Maserati MC20

Ο γερμανικός οίκος βελτίωσης Novitec, ετοίμασε μία τροποποιημένη έκδοση της Maserati C20, πιο ισχυρή και ταχύτερη, για ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις.

H Novitec είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους ειδικούς στον τομέα της τελειοποίησης των πιο αποκλειστικών αυτοκινήτων του κόσμου. Εκτός από Ferrari, Lamborghini, McLaren και Tesla, η γερμανική εταιρεία επικεντρώθηκε τώρα και στη Maserati, προσφέροντας αποκλειστικές επιλογές για την MC20.

Μέρος της τροποποίησης της Maserati MC20 από τη Novitec είναι και η βελτίωση της απόδοσης του 3λιτρου twin-turbo V6 κινητήρα, σε 711 ίππους (523 kW) και, 818 Nm, επιτυγχάνοντας αύξηση της ισχύος κατά 81 ίππους και της ροπής κατά 88 Nm. Κατά συνέπεια η επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και 0-200 χλμ./ώρα σε μόνο 8,4 δλ. Η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 325 χλμ./ώρα.

Οι τεχνικοί της Novitex έχουν βελτιώσει την αεροδυναμική διαμόρφωση της Maserati MC20, έπειτα από εκτεταμένες δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα, χρησιμοποιώντας εξαρτήματα βελτίωσης της αεροδυναμικής, κατασκευασμένα από γυμνά ανθρακονήματα. Διαθέτει επίσης σύστημα εξάτμισης υψηλών επιδόσεων που καταλήγει σε μια εξαιρετικά ελαφριά παραλλαγή Inconel (υλικού που χρησιμοποιείται και στη Formula 1) με επιμετάλλωση καθαρού χρυσού 999.

Διατίθεται με σφυρήλατες ζάντες που εξελίχθηκαν σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία Vossen, διαμέτρου έως 21 ίντσων και σπορ ελατήρια για να κάνουν τη συναρπαστική εμφάνιση του διθέσιου supercar ακόμα πιο εντυπωσιακή. Η Novitec προσαρμόζει επίσης κάθε λεπτομέρεια του cockpit με υψηλής ποιότητας δέρμα και Alcantara στις προσωπικές επιθυμίες του πελάτη, κατόπιν αιτήματος.

Δύο plug-and-play μονάδες Novitec N-Tronic προσαρμόζονται στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του κινητήρα της Maserati. Εισάγουν ειδικούς χάρτες για τον ψεκασμό, τον έλεγχο της πίεσης υπερπλήρωσης και την ανάφλεξη, οι οποίοι καθιστούν το σπορ αυτοκίνητο ακόμα πιο δυναμικό. Οι σπορ σιγαστήρες αφήνουν τον V6 να αναπνέει πιο ελεύθερα, ενώ παράλληλα του προσδίδουν έναν ακόμα πιο αγωνιστικό ήχο.

Η Novitec προσφέρει επίσης ελαφρύτερους και πιο αποδοτικούς αγωνιστικούς καταλύτες 100 κυψελών προς βελτίωση των επιδόσεων. Όλα τα εξαρτήματα της εξάτμισης είναι επενδυμένα με θερμομόνωση, η οποία μειώνει τις θερμοκρασίες στο χώρο του κινητήρα. Το σπόιλερ με τα χείλη της Novitec στο εμπρός μέρος προσδίδει μία ακόμα πιο εντυπωσιακή όψη, ενώ το πίσω πτερύγιο αυξάνει το παραγόμενο αεροδυναμικό φορτίο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!