Suzuki Swace: Στην Ελλάδα το station με… άρωμα Toyota (τιμές)

Το μήκους 4,65 μέτρων οικογενειακό μοντέλο έχει υβριδική τεχνολογία που του εξασφαλίζει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας

Suzuki Swace: Στην Ελλάδα το station με… άρωμα Toyota (τιμές)

Το μήκους 4,65 μέτρων οικογενειακό μοντέλο έχει υβριδική τεχνολογία που του εξασφαλίζει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας

Την έναρξη διάθεσης στην ελληνική αγορά του Swace, ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της Suzuki. Πρόκειται για το δεύτερο μοντέλο που προκύπτει από τη συνεργασία της εταιρείας με την Toyota, καθώς βασίζεται στην Corolla station wagon. Έχει μήκος 4,65 μέτρα, πλάτος 1,79 μ. και μεταξόνιο 2,7 μ, ενώ ο χώρος αποσκευών 596 λίτρων υπερκαλύπτει τις ανάγκες μίας οικογένειας (όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα ξεπερνά τα 1.200 λίτρα). Οι τιμές αρχίζουν από τα 25.180 ευρώ, για την πλούσια εξοπλισμένη έκδοση GL+.

Το υβριδικό σύστημα του Suzuki Swace περιλαμβάνει τον 1.8 βενζίνης 98 ίππων και ηλεκτροκινητήρα 72 ίππων. Συνδυαστικά, αποδίδουν 122 ίππους στις 5.200 σ.α.λ. και 142 Nm ροπής στις 3.600 σ.α.λ. Η ροπή περνά στους εμπρός τροχούς μέσω κιβωτίου CVT, με τη Suzuki να ανακοινώνει μέση κατανάλωση 4,4 λ/100 χλμ. Οι εκπομπές CO2 είναι 99 γρ/χλμ, κάτι που σημαίνει ότι το Swace απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη του από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.

To Suzuki Jimny επέστρεψε στην Ελλάδα ως επαγγελματικό μοντέλο

Το οικογενειακό της Suzuki μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά σε χαμηλές ταχύτητες και για μικρές αποστάσεις όταν επιλεγεί η λειτουργία EV. Διαθέσιμα είναι επιπλέον τρία προγράμματα οδήγησης: το Normal για φυσιολογικές συνθήκες όταν το ζητούμενο είναι η άνεση, το Eco για εξοικονόμηση καυσίμου μέσα σε αστικό περιβάλλον και το Sport για καλύτερες επιδόσεις και πιο ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά σε δρόμο με στροφές. Όσο για τις επιδόσεις, η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί 11,1 δλ. και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 180 χλμ/ώρα.

Οπτικά, το εμπρός μέρος του Swace ξεχωρίζει χάρη στα στενά φωτιστικά σώματα LED και την μεγάλη γρίλια. Η γραμμή της σιλουέτας καθιστά… ενδιαφέρον το wagon, με τα πίσω φώτα να εκτείνονται αρκετά στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Το ταμπλό θυμίζει ξεκάθαρα την Corolla, με οθόνη πολλαπλών ενδείξεων 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων και οθόνη 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων (είναι συμβατό με τα πρωτόκολλα Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink).

Η μακρά λίστα με τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνει το Pre-Collision System για αποτροπή ατυχημάτων με άλλα οχήματα, πεζούς και ποδηλάτες, το Lane Tracing Assist για παραμονή στη λωρίδα κυκλοφορίας, το Road Sign Assist για την εμφάνιση της οδικής σήμανσης, το Dynamic Radar Cruise Control με λειτουργία stop&go για σταθερή απόσταση από το εμπρός όχημα, το Blind Spot Monitor για παρουσία οχήματος στα «τυφλά» σημεία των καθρεπτών, το Rear Crossing Traffic Alert για ανίχνευση των κάθετα διερχόμενων οχήματα όταν το Swace εξέρχεται με όπισθεν από θέσεις στάθμευσης. Το Simple-Intelligent Parking Assist περιλαμβάνεται στην έκδοση GLX (τιμή 27.180 ευρώ) και αναλαμβάνει τις μανούβρες του τιμονιού κατά τη στάθμευση, με οπτική και ηχητική καθοδήγηση.

Suzuki Swace

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!