Zenvo TSR-S

Ένα hypercar από τη Δανία με 1.193 ίππους και κίνηση στους πίσω τροχούς, προσπαθεί να κατακτήσει την Ευρώπη

Zenvo TSR-S

Ένα hypercar από τη Δανία με 1.193 ίππους και κίνηση στους πίσω τροχούς, προσπαθεί να κατακτήσει την Ευρώπη

Η κατηγορία των hypercar, κατασκευών με εξωτικά υλικά και με ισχύ που πλησιάζει ή και ξεπερνά τους 1.000 ίππους, γεμίζει με προτάσεις από διάφορα σημεία του πλανήτη. Όχι απαραίτητα από μάρκες μεγάλης παραγωγής, αλλά και από μικρές εταιρείες. Όπως για παράδειγμα η Zenvo Automotive από τη Δανία.

Το TSR-S είναι η ναυαρχίδα της, ένα hypercar περιορισμένης παραγωγής που έχει μεν προορισμό της πίστες αλλά οι προδιαγραφές του, του επιτρέπουν να κυκλοφορεί και στους δημόσιους δρόμους. Η Zenvo έχει βρει τον πρώτο αντιπρόσωπο στη Γερμανία και αναζητά το δίκτυο για να διαθέσει το TSR-S στη Μ. Βρετανία.

Το αμάξωμα της Zenvo από ανθρακόνημα (βάρους 1.495 κιλών) κινείται από έναν V8 χωρητικότητας 5,8 λίτρων, ο οποίος ξεπερνά σε ισχύ τους 1.190 ίππους και είναι εξελιγμένος από την ίδια την εταιρεία. Με τη βοήθεια του αεροδυναμικού πακέτου και του αγωνιστικού κιβωτίου που στέλνει τη ροπή στους πίσω τροχούς, το TSR-S χρειάζεται 2,8 δλ. για το 0-100 χλμ/ώρα και 6,8 δλ. για το 0-200 χλμ/ώρα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 325 χλμ/ώρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!