Πρεμιέρα για το Honda ZR-V στην Ιαπωνία

Το υβριδικό Honda ZR-V έκανε την επίσημη πρώτη του στην Ιαπωνία και αναμένεται να έρθει στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά.

Πρεμιέρα για το Honda ZR-V στην Ιαπωνία

Το υβριδικό Honda ZR-V έκανε την επίσημη πρώτη του στην Ιαπωνία και αναμένεται να έρθει στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά.

Το Honda ZR-V έκανε πρεμιέρα στην Ιαπωνία, ενώ ήδη έχει παρουσιαστεί στην Κίνα και αναμένεται να έρθει στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2023. Το “Z Runabout Vehicle” θα γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στα γνωστά μας HR-V που κυκλοφορεί ήδη στην αγορά μας (δείτε τη δοκιμή του HR-V πατώντας εδώ), αλλά και το μεγαλύτερο και εντελώς νέο CR-V, το οποίο έκανε πρόσφατα την πρεμιέρα του στις ΗΠΑ (δείτε το πατώντας εδώ).

Αισθητικά, διαθέτει στοιχεία που έχουμε δει σε ευρωπαϊκά μοντέλα, όπως τη Maserati Grecale, ειδικά στο εμπρός μέρος με τις κάθετες γρίλιες στη μάσκα. Ο προφυλακτήρας του κατεβαίνει χαμηλά, ενισχύοντας τη σπορ αίσθηση του μοντέλου, ενώ πίσω οι καμπύλες κυριαρχούν και οι οι οβάλ απολήξεις στις άκρες του προφυλακτήρα ξεχωρίζουν.

Στο εσωτερικό έχει διατηρηθεί η ταυτότητα της οικογένειας Honda, με το ZR-V να διαθέτει στοιχεία από το γνωστό μας HR-V, αλλά και το νέο Civic (δείτε την πρώτη επαφή με το νέο Civic πατώντας εδώ). Στην κεντρική κονσόλα κυριαρχεί η απουσία του κλασικού επιλογέα ταχυτήτων, με την υιοθέτηση των πλήκτρων, όπως σε άλλα μοντέλα της Honda, γεγονός που απελευθερώνει χώρο, ενώ ενισχύει και την «καθαρή» σχεδίαση, χωρίς περιττά στοιχεία.

Σχετικά με τα τεχνικά στοιχεία του μοντέλου, η Honda κράτησε κλειστά τα χαρτιά της, μέχρι το Σεπτέμβριο, οπότε και θα γίνει η πλήρης αποκάλυψη, αλλά θα ξεκινήσουν και οι παραγγελίες για το μοντέλο στην Ιαπωνία. Αναμένεται όμως να εφοδιάζεται με υβριδικό σύστημα, κατά τα πρότυπα του HR-V και πιθανότατα με τον κινητήρα βενζίνης των 2,0 λίτρων. Ενδεχομένως να είναι διαθέσιμο και με το υβριδικό σύστημα που χρησιμοποιεί τον 1.5 βενζίνης, τουλάχιστον στην αγορά της Ιαπωνίας. Αναμένουμε…

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!