Αμερικανική πρεμιέρα για το Honda CR-V

H νέα έκτη κατά σειρά γενιά του μεσαίου SUV της ιαπωνικής φίρμας ξεκινά την πορεία της από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, δίνοντας ωστόσο μια σαφή εικόνα για το τι να περιμένουμε και στην Ευρώπη από τις αρχές της επόμενης χρονιάς

Αμερικανική πρεμιέρα για το Honda CR-V

H νέα έκτη κατά σειρά γενιά του μεσαίου SUV της ιαπωνικής φίρμας ξεκινά την πορεία της από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, δίνοντας ωστόσο μια σαφή εικόνα για το τι να περιμένουμε και στην Ευρώπη από τις αρχές της επόμενης χρονιάς

H Ηonda αποκάλυψε στις ΗΠΑ την νέα εκδοχή του SUV της οποία υιοθετεί ένα νέο υβριδικό σύνολο καθώς και μια σειρά σημαντικών σχεδιαστικών όσο και τεχνολογικών αλλαγών, δίνοντας μια γεύση από τις αλλαγές που θα πρέπει να περιμένουμε από το 2023 οπότε και το CR-V θα καταφτάσει στη γηραιά ήπειρο.

Σε επίπεδο σχεδιασμού το νέο CR-V υιοθετεί μια πιο απλοποιημένη και πιο clean-cut αισθητική χωρίς βέβαια να λείπουν οι λεπτομέρειες που αποτυπώνουν την περιπετειώδη κατηγορία όπου ανήκει. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι βασίζεται σε μια νέα πιο άκαμπτη πλατφόρμα η οποία επιτρέπει την αύξηση του μεταξονίου όσο και των μετατροχίων, εξασφαλίζοντας, σύμφωνα με τις συστάσεις, βελτιωμένη και πιο “πολιτισμένη” οδική συμπεριφορά.

Στα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά ξεχωρίζει η νέα μεγάλη γρίλια με το εξαγωνικό μοτίβο και το κυψελοειδές… περιεχόμενο η οποία πλαισιώνεται από ένα σετ αιχμηρών φωτιστικών σωμάτων. Χαμηλότερα ξεχωρίζουν τα εμφανή μαύρα προστατευτικά πλαστικά τα οποία αναμιγνύονται με λεπτομέρειες από χρώμιο που με τη σειρά τους επεκτείνονται στους θόλους και στα κατώτερα πλευρικά τμήματα.

Οι υπόλοιπες επιφάνειες υιοθετούν μια λεία χάραξη με εξαίρεση την πτύχωση που διατρέχει τα πλευρά του αυτοκινήτου, το διακριτικό spoiler στην κορυφή του πορτ μπαγκάζ και τα προστατευτικά πλαστικά σε προφίλ αλλά και στο πίσω τμήμα.

Οι μεγαλύτερες διαστάσεις, αναμενόμενα έχουν ενισχύσει την ευρυχωρία του εσωτερικού το οποίο εξασφαλίζει 1,5 εκατοστό επιπλέον για τα κάτω άκρα των επιβατών του πίσω καθίσματος. Παράλληλα, η αναδιάταξη στις δεύτερες κολώνες και στους εξωτερικούς καθρέφτες υπόσχεται και βελτιωμένη ορατότητα. Το εσωτερικό αντλεί καταφανώς τις επιρροές του από το νέο Honda Civic, υιοθετώντας μια αντίστοιχη διάταξη και αισθητική όπως προδίδουν οι λεπτομέρειες της αισθητικής αλλά και οι φυσικοί διακόπτες για τον έλεγχο του συστήματος κλιματισμού.

Ανεξαρτήτως επιρροών, το CR-V πραγματοποιεί ένα σημαντικό άλμα σε όρους τεχνολογικού εξοπλισμού καθώς την θέση του πίνακα οργάνων καταλαμβάνει μια ψηφιακή οθόνη 7,0 ιντσών η οποία συνδυάζεται με ένα νέο infotainment 7,0 ή προαιρετικά 9,0 ιντσών. Αυτό βασίζεται στο λογισμικό που έχει εξελίξει η Honda και ενσωματώνει Apple CarPlay και Android Auto. Την εικόνα συμπληρώνουν η επιφάνεια για την επαγωγική φόρτιση smartphones, θύρες USB, ένα ηχοσύστημα Bose με 12 ηχεία αν και μένει να αποδειχθεί ποια από αυτά τα στοιχεία θα ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό στην ευρωπαϊκή έκδοση του μοντέλου.

Σε επίπεδο κινητήρων το CR-V ενσωματώνει στην γκάμα του ένα νέο υβριδικό σύνολο στα πρότυπα του Civic, το οποίο συνδυάζει ένα δίλιτρο κινητήρα βενζίνης με δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Στην περίπτωση του SUV το σύνολο αποδίδει 204 ίππους, δηλαδή περίπου 20 επιπλέον σε σχέση με την αντίστοιχη έκδοση του ιαπωνικού hatchback. To υβριδικό σύνολο συμπληρώνει η παρουσία ενός κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης,

Εξίσου διαθέσιμος στις ΗΠΑ θα είναι ένας βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρου ισχύος 190 ίππων ο οποίος, ωστόσο στην Ευρώπη αναμένεται να δώσει την θέση του σε μια plug-in υβριδική έκδοση η οποία θα συμπληρώσει την γκάμα.

Το εξοπλιστικό παλμαρέ του νέου Honda CR-V συμπληρώνει μια ολοκληρωμένη σουίτα συστημάτων άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης στα οποία περιλαμβάνονται σύστημα υποβοήθησης σε συνθήκες έντονης κυκλοφορίας, αναγνώρισης της οδικής σήμανσης, ενεργό cruise control με βελτιωμένη λειτουργία καθώς και ένα νέο πρόγραμμα οδήγησης ονόματι Snow το οποίο λειτουργεί ευεργετικά στην περίπτωση κίνησης σε ιδιαίτερα ολισθηρές επιφάνειες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!