H McLaren θα χρησιμοποιεί κινητήρες Nissan στη Formula E

H McLaren, που θα κάνει το ντεμπούτο της στη Formula E του χρόνου, έχοντας αγοράσει την ομάδα της Mercedes, θα χρησιμοποιεί κινητήριο σύνολο της Nissan.

H McLaren θα χρησιμοποιεί κινητήρες Nissan στη Formula E

H McLaren, που θα κάνει το ντεμπούτο της στη Formula E του χρόνου, έχοντας αγοράσει την ομάδα της Mercedes, θα χρησιμοποιεί κινητήριο σύνολο της Nissan.

Έπειτα από την ανακοίνωση της McLaren ότι αγόρασε την ομάδα της Mercedes, η βρετανική ομάδα προετοιμάζεται για την πρώτη της σεζόν στη Formula E, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Εδώ και αρκετό καιρό αναμενόταν ότι η McLaren θα συνεργαζόταν με τη Nissan με την ιαπωνική εταιρεία γίνεται για πρώτη φορά προμηθευτής κινητήριου συνόλου για άλλη άλλη ομάδα. Νωρίτερα φέτος, η Nissan αγόρασε την ομάδα της e.dams.

Η McLaren δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το οδηγικό της δίδυμο ή τους εμπορικούς συνεργάτες της για την παρθενική της σεζόν στη Formula E, αλλά πληροφορίες λένες ότι θα λάβει υποστήριξη από το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, διαφημίζοντας την πόλη Neom που τώρα βρίσκεται στα σκαριά.

Το Πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων της Formula E θα χρησιμοποιεί του χρόνου την καινούργια (3η) γενιά μονοθεσίων. Ο CEO της McLaren Racing, Zak Brown, δήλωσε: «Η Nissan έχει αποδείξει την τεχνογνωσία και τη δέσμευσή της κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων σεζόν στη Formula E, και εισερχόμενοι στην εποχή της Gen3, έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι η συνεργασία θα φέρει μεγάλη επιτυχία και στις δύο πλευρές. Αυτή θα είναι μια πραγματική συνεργασία που θα βελτιώσει τόσο την απόδοση της ομάδας όσο και εξέλιξη της τεχνολογίας του κινητήριου συνόλου της Nissan».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ομάδας της Nissan στη Formula E, Tommaso Volpi, δήλωσε: «Στη Nissan, δε συμμετέχουμε στη Formula E όχι μόνο για να αγωνιστούμε, αλλά και για να παρουσιάσουμε σε ένα ευρύ φάσμα θεατών πόσο εντυπωσιακά, ισχυρά και αποδοτικά είναι τα ηλεκτρικά μας οχήματα. Η συνεργασία μας με τη McLaren θα μας δώσει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες να επιταχύνουμε την εξέλιξη της τεχνολογίας μας και να την παρουσιάσουμε στους οπαδούς σε όλο τον κόσμο».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!