H McLaren αγόρασε την ομάδα Formula E της Mercedes

H McLaren θα προσχωρήσει στις τάξεις της Formula E την επόμενη σεζόν, αγόρασε την ομάδα Formula E της Mercedes, η οποία θα αποχωρήσει από το θεσμό στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

H McLaren αγόρασε την ομάδα Formula E της Mercedes

H McLaren θα προσχωρήσει στις τάξεις της Formula E την επόμενη σεζόν, αγόρασε την ομάδα Formula E της Mercedes, η οποία θα αποχωρήσει από το θεσμό στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Η McLaren είχε ήδη εξασφαλίσει πέρυσι το δικαίωμα να εισέλθει στην 9η σεζόν της Formula E. Παράλληλα, η Mercedes είχε ήδη ανακοινώσει από πέρυσι το καλοκαίρι ότι θα αποχωρήσει από το θεσμό. Τώρα, η McLaren ανακοίνωσε ότι αγόρασε την ομάδα της Mercedes, η οποία θα πλαισιώσει τις ομάδες Formula 1, IndyCar και Extreme E που διαθέτει ήδη.

Η McLaren ανακοίνωσε ότι το οδηγικό της δίδυμο και ο προμηθευτής κινητήριου συνόλου θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στη χρονιά, μαζί με πιθανές συμφωνίες χορηγιών που θα βοηθήσουν τη χρηματοδότηση της ομάδας. Ο διευθύνων σύμβουλος του αγωνιστικού τμήματος της McLaren, Zak Brown, δήλωσε: «Η McLaren Racing επιδιώκει πάντα να ανταγωνίζεται τους καλύτερους και να βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας, παρέχοντας στους οπαδούς, τους συνεργάτες και τους ανθρώπους μας νέους τρόπους να ενθουσιάζονται, να διασκεδάζουν και να εμπνέονται. Η Formula E, όπως και όλοι οι αγωνιστικοί θεσμοί στους οποίους συμμετέχουμε, πληροί όλα αυτά τα κριτήρια».

«Όπως συμβαίνει με όλες τις μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού στις οποίες συμμετέχουμε, η Formula E έχει στο επίκεντρο τους αγώνες, αλλά θα είναι στρατηγικά, εμπορικά και τεχνικά μια χρήσιμη προσθήκη για τη McLaren συνολικά. Είναι επίσης ικανοποιητικό να παρέχουμε μία στέγη για την κορυφαία ομάδα που έχει δημιουργήσει η Mercedes στην κατηγορία της Formula E, η οποία θα γίνει ένα ολοκληρωμένο μέλος της οικογένειας της McLaren Racing. Αν και θα λειτουργεί ξεχωριστά από τις ομάδες μας F1 και IndyCar, η Formula E συμπληρώνει και αναπτύσσει το αγωνιστικό μας πρόγραμμα ηλεκτρικών οχημάτων, παράλληλα με το Extreme E».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η Formula E θα δώσει στη McLaren ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, μέσω της μεγαλύτερης κατανόησης των αγώνων ηλεκτρικών οχημάτων, παρέχοντας παράλληλα ένα σημείο διαφοράς για τους οπαδούς, τους συνεργάτες και τους ανθρώπους μας, συνεχίζοντας να μας οδηγεί στην πορεία μας προς την βιωσιμότητα», κατέληξε ο Αμερικανός.

 

Ο νυν διευθυντής της ομάδας της Mercedes, Ian James θα παραμείνει στο πόστο του, καθώς η συμφωνία παράδοσης ελέγχου με τη γερμανική εταιρεία θα ολοκληρωθεί αργότερα φέτος. Ο James δήλωσε: «Η σημερινή ανακοίνωση επιβεβαιώνει το επόμενο συναρπαστικό κεφάλαιο στην πορεία της ομάδας».

«Από την ίδρυσή μας το 2019, οι επιδόσεις, η βιωσιμότητα και η προσαρμοστικότητα ήταν τα κλειδιά της επιτυχίας μας. Η Mercedes-Benz ήταν ο κύριος αρωγός αυτής της ομάδας μέχρι σήμερα και όταν ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι, θα μπορούσαμε μόνο να ελπίζουμε για τα αποτελέσματα που έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα».

«Οι ξεκάθαροι στόχοι και η τεχνολογική τεχνογνωσία της εταιρείας επιτάχυναν τις φιλοδοξίες μας και θα ήθελα να την ευχαριστήσω που ήταν τόσο υποστηρικτικός ιδιοκτήτης, βοηθώντας μας να κάνουμε αυτό που κάνουμε καλύτερα: να αγωνιζόμαστε. Τώρα, για άλλη μια φορά, συνέβαλαν καθοριστικά στην εξασφάλιση του κατάλληλου συνεργάτη για τη συνέχιση του ταξιδιού μας στη Formula E».

«Το να γίνω μέλος της οικογένειας της McLaren Racing είναι προνόμιο. Η McLaren ήταν πάντα συνώνυμο της επιτυχίας και των υψηλών επιδόσεων. Αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, αλλά, πάνω απ’ όλα, για τους ανθρώπους που απαρτίζουν αυτή την ομάδα. Αυτοί είναι που κρατούν την καρδιά της να χτυπάει. Το γεγονός ότι μπορώ να συνεχίσω να εργάζομαι μαζί τους είναι αυτό που με ενθουσιάζει περισσότερο».

«Ανυπομονώ πολύ για αυτό το επόμενο κεφάλαιο της ομάδας και θα είμαι περήφανο μέλος της στην 9η σεζόν. Μέχρι τότε, θα επικεντρωθούμε στην επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων ως Mercedes-EQ Formula E Team, για το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν».

Stoffel Vandoorne - Mercedes, Formula E

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!