Βραβείο κομψότητας για μία Bugatti 57 S του 1937

Μία Bugatti 57 S του 1937 ήταν ο γενικός νικητής της φετινής εκδήλωσης Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Βραβείο κομψότητας για μία Bugatti 57 S του 1937

Μία Bugatti 57 S του 1937 ήταν ο γενικός νικητής της φετινής εκδήλωσης Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Το σημαντικότερο βραβείο στον παραδοσιακό διαγωνισμό ομορφιάς ιστορικών αυτοκινήτων στον κόσμο, απονεμήθηκε σε ένα όχημα ιταλικής και γαλλικής συμπαραγωγής. Η cabrio Bugatti 57 S ανήκει στον Andrew Picker από το Μονακό και τιμήθηκε από την κριτική επιτροπή των ειδικών με τον τίτλο «Best of Show». O παραδοσιακός κατασκευαστής αμαξωμάτων Vanvooren με έδρα το Courbevoie κοντά στο Παρίσι, δημιούργησε ένα αριστούργημα μηχανολογίας που ορίζεται από εντυπωσιακή αισθητική άποψη.

Το τριήμερο φεστιβάλ κλασικών αυτοκινήτων στις όχθες της λίμνης Κόμο ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής των βραβείων γκαλά. Για άλλη μια φορά, το φεστιβάλ ήταν μια γιορτή της κομψότητας και της διαχρονικής ομορφιάς σε τέσσερις τροχούς. Η Bugatti 57 S θριάμβευσε σε ένα προσεκτικά επιλεγμένο κατάλογο συμμετεχόντων σπάνιων κοσμημάτων από οκτώ δεκαετίες ιστορίας του αυτοκινήτου. Το νικητήριο αυτοκίνητο της κατηγορίας Α «Η χρυσή εποχή της κομψότητας: Η Art Deco εποχή στο σχεδιασμό του αυτοκινήτου» είναι η πρώτη από τις μόλις τέσσερις Bugatti Type 57 S που φημολογείται ότι κατασκευάστηκαν από την Vanvooren ως cabrio.

Το κομψό αμάξωμα και οι απόλυτα ισορροπημένες αναλογίες τονίζουν τις γραμμές που απορρίπτουν κάθε μορφή χλιδής ή φανταχτερού στολισμού. Ένας από τους δέκα προηγούμενους ιδιοκτήτες, αντιπρόεδρος της General Motors, αντάλλαξε τον 8κύλινδρο εν σειρά κινητήρα της Bugatti με έναν V8 της Buick για δοκιμαστικούς σκοπούς. Το γεγονός ότι μετά από τέσσερις δεκαετίες αποχωρισμού, ο πολυπόθητος αρχικός κινητήρας εμφανίστηκε σε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και βρήκε το δρόμο του πίσω στο αυτοκίνητο είναι σχεδόν σίγουρα ένα σύγχρονο θαύμα.

Συνολικά 51 εξαιρετικά, κλασικά αυτοκίνητα από διαφορετικές εποχές της ιστορίας ήταν υποψήφια για το Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2022. Η εκδήλωση είχε για μία ακόμη φορά μια εντυπωσιακή συλλογή από διαφορετικά ιστορικά αυτοκίνητα. Από σπάνια μοντέλα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής της κατασκευής αμαξωμάτων στις δεκαετίες του 1920 και 1930, όταν το αυτοκίνητο μετατράπηκε από ένα μηχανολογικό προϊόν σε αντικείμενο πόθου και κομψότητας, μέχρι σπορ μοντέλα με εξαιρετικά εντυπωσιακές σιλουέτες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!