Η ανατομία ενός μονοθεσίου F1

Σε αυτό το αναλυτικό βίντεο, περιγράφονται όλες οι λεπτομέρειες ενός σύγχρονου μονοθεσίου της Formula 1.

Σε ένα εκπληκτικό βίντεο με εξαιρετική σχεδιαστική λεπτομέρεια, αναλύεται κάθε σύστημα που απαρτίζει ένα σύγχρονο μονοθέσιο της Formula 1, από την αεροδυναμική, το πλαίσιο, τις αναρτήσεις και τα φρένα, έως τις περίπλοκες turbo υβριδικές μονάδες ισχύος με V6 κινητήρα εσωτερικής καύσης 1,6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες: MGU-K και MGU-H.

Παρότι το βίντεο βασίζεται σε μονοθέσια περυσινών προδιαγραφών, τα οποία είχαν εντελώς διαφορετική αεροδυναμική διαμόρφωση, οι βασικές αρχές της αεροδυναμικής που αναλύει εξακολουθούν να ισχύουν.

Τα λεπτομερή σχέδια επεξηγούν κάθε τομέα των μονοθεσίων, που περιλαμβάνει τα συστήματα ασφαλείας, το σύστημα απαγωγής θερμότητας και διεύθυνσης, την κυψέλη καυσίμου, τους αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για την τηλεμετρία, ενώ κάνει και μια σύγκριση μεγέθους με ένα μέσο αυτοκίνητο παραγωγής.

Επίσης, περιλαμβάνεται μια αναλυτική επεξήγηση των πολλαπλών κουμπιών και ρυθμίσεων που έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ο οδηγός από το τιμόνι, η αξία του οποίου εκτιμάται μεταξύ 50.000 και 75.000 δολαρίων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!