F1: Τα κυριότερα σημεία ενός γύρου στη Μελβούρνη

Ο εφεδρικός οδηγός της Ferrari στη Formula 1, Antonio Giovinazzi, επισημαίνει τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της τροποποιημένης πίστας του Albert Park.

Η Formula 1 επιστρέφει στην Αυστραλία έπειτα από τρία χρόνια απουσίας. Ο Antonio Giovinazzi οδηγεί στον υπερσύγχρονο προσομοιωτή της Ferrari την αναπαράσταση της πίστας του Albert Park στη Μελβούρνη, που έχει δεχθεί σημαντικές τροποποιήσεις.

Έπειτα από την ευθεία εκκίνησης/τερματισμού μήκους 500 μέτρων, οι στροφές 1-2 φημίζονται για τις επεισοδιακές εκκινήσεις και η παρέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο. Η διαπλάτυνση της πίστας θα διευκολύνει τις μάχες σε αυτό το σημείο.

Η στροφή 3 έχει διαπλατυνθεί κατά 4 μ. και η στροφή 6 είναι 70 χλμ./ώρα ταχύτερη απ’ ό,τι στο παρελθόν. Η πιο σημαντική αλλαγή είναι η αφαίρεση του chicane των -πρώην- στροφών 9/10. Αυτό το σημείο της πίστας αποτελεί τη μεγαλύτερη ευθεία της και τα μονοθέσια θα αγγίζουν τα 330 χλμ./ώρα εκεί.

Η πίστα της Μελβούρνης θα είναι η πρώτη στην ιστορία της Formula 1 που θα παρουσιάζει τέσσερις ζώνες DRS, με δύο σημεία ανίχνευσης και συνολικό μήκος 2,4 χλμ., δηλαδή 45% του γύρου. Αυτό αναμένεται να δημιουργήσει μερικές ενδιαφέρουσες μάχες τακτικής στη χρήση του DRS μεταξύ μαχόμενων οδηγών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!