F1: H Mercedes ίσως χρειαστεί καιρό να επιλύσει τα προβλήματά της

O George Russell δήλωσε ότι η Mercedes ενδέχεται να χρειαστεί έως και πέντε μήνες για να κατανοήσει τη συμπεριφορά του φετινού της μονοθεσίου.

F1: H Mercedes ίσως χρειαστεί καιρό να επιλύσει τα προβλήματά της

O George Russell δήλωσε ότι η Mercedes ενδέχεται να χρειαστεί έως και πέντε μήνες για να κατανοήσει τη συμπεριφορά του φετινού της μονοθεσίου.

Στο τεστ χειμερινών δοκιμών του Μπαχρέιν, ήταν εμφανές ότι από τα κορυφαία μονοθέσια, αυτό της Mercedes παρουσίαζε τα μεγαλύτερα προβλήματα ταλαντώσεων στις ευθείες, αλλά και στις γρήγορες στροφές. Το γεγονός αυτό είχε αναγκάσει την ομάδα να αυξήσει την απόσταση του μονοθεσίου από το έδαφος, χάνοντας σε απόδοση. Η ομάδα προσπάθησε μέσω του στησίματος να περιορίσει το φαινόμενο αλλά φαίνεται ότι δεν τα κατάφερε.

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι ελεύθερες δοκιμές του πρώτου Grand Prix της φετινής σεζόν στο Μπαχρέιν, ο George Russell δήλωσε ότι δεν υπάρχει γρήγορη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Mercedes με την W13: «Νομίζω ότι δε βρισκόμαστε εκεί που θέλουμε να είμαστε. Δοκιμάζουμε συνεχώς πράγματα. Αλλά αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε μια απάντηση που να πιστεύουμε ότι θα λύσει απόλυτα τα προβλήματά μας. Αλλά δεν ξέρουμε».

«Αυτό που δοκιμάζουμε σήμερα το απόγευμα μπορεί να είναι αυτό που πρέπει να γίνει για να λυθεί το πρόβλημα. Ή μπορεί να χρειαστούν άλλοι τρεις, τέσσερις ή πέντε μήνες εργασίας για να το κατανοήσουμε πραγματικά. Και είναι πάντα δύσκολο κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών. Δεν μπορείς να δοκιμάσεις ένα εκατομμύριο πράγματα ταυτόχρονα, πρέπει να το κάνεις αναλυτικά. Οπότε ευχόμαστε να το πετύχουμε αργά ή γρήγορα».

Όσον αφορά τις προοπτικές της Mercedes για τους πρώτους αγώνες, ο Russell δήλωσε: «Το να μάχεσαι για νίκες είναι διαφορετικό από το να κερδίζεις με βάση την αξία σου. Το είδαμε πέρυσι, η Mercedes κέρδισε τον αγώνα, αλλά στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν τέσσερις φορές πίσω από τη Red Bull και τον Max. Ήταν πολύ πίσω από τη Red Bull, αλλά έκαναν τα πράγματα σωστά την ημέρα του αγώνα και έφυγαν με τη νίκη».

George Russell

«Ακόμα κι έτσι, νομίζω ότι θα είμαστε μεταξύ των πρωτοπόρων και δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο αν κάνουμε τα πάντα σωστά, έχουμε σωστή στρατηγική και κάνουμε καλή εκκίνηση, να μη μπορούμε να κρατήσουμε πίσω μας ένα ταχύτερο μονοθέσιο».

Ο Max Verstappen αστειεύτηκε ότι η Mercedes ισχυρίζεται πως δεν έχει καλύτερο μονοθέσιο από το 2017. Όταν ζητήθηκε από τον Ολλανδό μια άποψη για το φετινό μονοθέσιο της Mercedes, απάντησε αστειευόμενος: «Νομίζω ότι θα είναι τελευταίοι, σύμφωνα με τα σχόλιά τους. Νομίζω ότι έχουν ένα απαίσιο μονοθέσιο, και το έχουν ήδη από το 2017 στις χειμερινές σεζόν! Όχι, δεν ξέρω, θα το μάθουμε, αλλά σίγουρα θα είναι ανταγωνιστικοί».

Πάντως ο Lewis Hamilton ταυτίστηκε με τις εντυπώσεις του Russell: «Δεν περιμένω ότι έχουμε κάνει τεράστια πρόοδο. Το μονοθέσιο ήταν φυσικά πιο φρέσκο, έρχεσαι στις ελεύθερες δοκιμές και έχεις νέο κινητήρα, νέα εξαρτήματα, αλλά εξακολουθεί να είναι το μονοθέσιο της προηγούμενης εβδομάδας. Προφανώς μάθαμε πολλά από την εβδομάδα δοκιμών εδώ (στο Μπαχρέιν) και ελπίζω ότι κάναμε κάποιο βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά την κατανόηση του πως στήνουμε το μονοθέσιο, αλλά θα το μάθουμε».

Ο Hamilton υποσχέθηκε επίσης ότι θα είναι πιο επιθετικός οδηγός φέτος στις μάχες του στην πίστα, ενώ ανέφερε ότι για την απουσία του από την περυσινή απονομή της FIA, θα δεχθεί πρόστιμο, τα χρήματα από το οποίο θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν μη προνομιούχους νέους που εισέρχονται στη μηχανολογία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επίσης, ο Hamilton αποκάλυψε ότι θα φέρει κίτρινο κράνος φέτος, επιστρέφοντας στα γνώριμα για τον ίδιο χρώματα: «Όσο κι αν μου αρέσει το μαύρο, το κίτρινο είναι η ιστορία μου. Εισέρχομαι στη φετινή σεζόν με την ίδια αφοσίωση, το ίδιο κίνητρο και πάθος που είχα όταν αγωνιζόμουν στα καρτ».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!