Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Ο Lewis τα είπε (και τα έκανε) όλα

Σκληρός, άδικος και απρόβλεπτος. Αυτός είναι ο αθλητισμός, αλλά τον αγαπάμε

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Ο Lewis τα είπε (και τα έκανε) όλα

Σκληρός, άδικος και απρόβλεπτος. Αυτός είναι ο αθλητισμός, αλλά τον αγαπάμε

Κώστας Μπιτσικώκος
Αρχισυντάκτης MotorOne.gr

Το ακινητοποιημένο μονοθέσιο του Nicholas Latifi ήταν το καθοριστικό γεγονός στην μάχη Max Verstappen – Lewis Hamilton επί 22 αγώνες όλη τη χρονιά. Μία μάχη που μέχρι εκείνο το σημείο κέρδιζε με αριστουργηματική εμφάνιση ο Βρετανός επτάκις πρωταθλητής της Formula 1. Ήταν πρώτος με διαφορά 11 δλ. από τον 24χρονο Ολλανδό και μόνο ένα συμβάν όπως η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας μπορούσε να αλλάξει το προδιαγεγραμμένο τέλος.

Αν υπάρχει πικρία, απογοήτευση, θυμός, το αίσθημα της αδικίας, στους φίλους του Hamilton και στα μέλη της Mercedes-AMG Petronas, δεν είναι δύσκολο να αναλογιστούμε σε τι πολλαπλάσιο βαθμό βίωσε αυτά τα συναισθήματα ο Lewis. Και όμως μετά από τα λεπτά που πέρασε μόνος του μέσα στο μονοθέσιο, συνεχάρη τόσο στις δηλώσεις του όσο και – κυρίως – με την κίνησή του, τον μεγάλο του αντίπαλο. Αυτόν που λίγες στροφές πριν την καρό σημαία του στέρησε τον 8ο παγκόσμιο τίτλο. Όσο για τον Max Verstappen, το αδιαμφισβήτητο ταλέντο και το επιθετικό στιλ οδήγησης του χάρισαν (σε συνδυασμό φυσικά με το καλό μονοθέσιο που οδηγεί) έναν παγκόσμιο τίτλο σε νεαρή ηλικία.

Αδικία, πικρία, απογοήτευση, θυμός είναι συναισθήματα της ζωής μας. Στον αθλητισμό εμφανίζονται σε πιο έντονη μορφή και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το πώς τα διαχειρίζεται και συνεχίζεις σου καθορίζουν την πορεία σου. Μία πορεία που για τον Lewis Hamilton σίγουρα δεν σταμάτησε στη στροφή 5 του 58ου γύρου… 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!