Στο αμαξοστάσιο των νέων αστικών λεωφορείων ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με τους εργαζόμενους της ΟΣΥ, λίγο πριν βγουν στους δρόμους τα πρώτα 40 λεωφορεία με leasing

Στο αμαξοστάσιο των νέων αστικών λεωφορείων ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με τους εργαζόμενους της ΟΣΥ, λίγο πριν βγουν στους δρόμους τα πρώτα 40 λεωφορεία με leasing

Από το πρωί της Παρασκευής 9 Απριλίου πραγματοποιούν δρομολόγια σε επιβαρυμένες γραμμές της Αθήνας τα πρώτα 40 από τα συνολικά 300 αστικά λεωφορεία που θα αποκτηθούν με τη μέθοδο της χρονομίσθωσης (leasing). Ο διαγωνισμός έγινε προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού στα ΜΜΜ.

Τα ξημερώματα, το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ – στην οδό Πέτρου Ράλλη – επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να συνομιλήσει με τους οδηγούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους. «Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι θέλουμε να στηρίξουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πρωτίστως τα λεωφορεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αποτελούσε μία δέσμευσή μας πριν χτυπήσει ο κορονοϊός. Η ανάγκη αυτή έγινε ακόμα πιο επιτακτική λόγω του κορονοϊού και με γρήγορα βήματα υλοποιούμε τη δέσμευσή μας», δήλωσε, συνομιλώντας με οδηγούς, ενώ υπογράμμισε πως «θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση της δέσμευσης που έχουμε αναλάβει», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι σημαντικό να πούμε ότι δεν παρατηρείται παντού συνωστισμός -εσείς εξάλλου το ξέρετε. Υπάρχει συνωστισμός σε κάποιες γραμμές οι οποίες πρέπει σε πρώτη φάση θα υποστηριχθούν», ανέφερε ο Πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των νέων οχημάτων, με έμφαση στην ασφάλεια και την άνεση που παρέχουν στους επιβάτες.

Πέραν του leasing, 200 λεωφορεία προήλθαν από σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ και δεκάδες άλλα προστέθηκαν στο ενεργό δυναμικό της ΟΣΥ χάρη στην ανάταξη και επισκευή οχημάτων.Με την πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος leasing θα κυκλοφορούν στην Αθήνα 1.500 λεωφορεία και θα εκτελούνται καθημερινά περίπου 21.000 δρομολόγια, ενισχύοντας περαιτέρω το έργο των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Το επόμενο βήμα είναι η ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων μέσω της προμήθειας νέων οχημάτων, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί με την αξιοποίηση πόρων και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στις 11 Απριλίου λήγει η δημόσια διαβούλευση για την απόκτηση των πρώτων 800 λεωφορείων που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ συνολικά σχεδιάζεται η προμήθεια 1.300 νέων οχημάτων.

«Σύντομα θα μπει στη ζωή μας και στις συγκοινωνίες και η ηλεκτροκίνηση, με λεωφορεία που θα είναι τελείως φιλικά προς το περιβάλλον και φυσικά πολύ πιο άνετα για τους επιβάτες και πολύ πιο άνετα για τους ίδιους τους οδηγούς», είπε ο Πρωθυπουργός.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΥ Στέφανος Αγιάσογλου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!