Η Honda αρχίζει τις δοκιμές αυτόνομης οδήγησης

Θα χαρτογραφηθούν οι πόλεις όπου από το 2022 το Cruise AV θα κινείται αυτόνομα

Η Honda αρχίζει τις δοκιμές αυτόνομης οδήγησης

Θα χαρτογραφηθούν οι πόλεις όπου από το 2022 το Cruise AV θα κινείται αυτόνομα

Η Honda ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει άμεσα ένα πρόγραμμα δοκιμών για αυτόνομα οχήματα, κάνοντας ένα βήμα προς την αυτόνομη κινητικότητα στην Ιαπωνία, την οποία η μάρκα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει σε συνεργασία με την Cruise και τη General Motors.

Το πρόγραμμα δοκιμών για τεχνολογίες αυτόνομης μετακίνησης οχημάτων θα διεξαχθεί στην πόλη Utsunomiya και την πόλη Haga, στην περιοχή Tochigi. Ως πρώτο βήμα για την προετοιμασία για τις δοκιμές, θα δημιουργηθεί ένας χάρτης υψηλής ευκρίνειας της περιοχής χρησιμοποιώντας ένα εξειδικευμένο όχημα για χαρτογράφηση.

Δείτε ακόμα: Στα πλάνα της Honda ένα ηλεκτρικό SUV για την Ευρώπη

Μόλις ο χάρτης είναι έτοιμος, το αυτόνομο όχημα, Cruise AV, θα οδηγηθεί σε δημόσιους δρόμους για να αναπτύξει και να δοκιμάσει αυτόνομα οχήματα προσαρμοσμένα στο κυκλοφοριακό περιβάλλον και τους σχετικούς νόμους και κανόνες στην Ιαπωνία. Θα ακολουθήσουν δοκιμές σε ένα νέο χώρο δοκιμών που θα δημιουργηθεί σε μια εγκατάσταση της Honda στην περιοχή Tochigi.

Επιπλέον η Honda στοχεύει να ξεκινήσει την αυτόνομη κινητικότητα στην Ιαπωνία χρησιμοποιώντας το Cruise Origin, ένα όχημα που αναπτύχθηκε από κοινού από τη Honda, την Cruise και τη General Motors, αποκλειστικά για αυτόνομη μετακίνηση.

Η Honda Mobility Solutions Co., Ltd., θυγατρική της Honda, θα είναι ο διαχειριστής τέτοιων επιχειρήσεων στην Ιαπωνία, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει νέα αξία για την κινητικότητα και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, προσφέροντας στους πελάτες της, την εμπειρία της αυτόνομης κινητικότητες στα οχήματα της.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!