Honda: Στα πλάνα ένα ηλεκτρικό SUV για την Ευρώπη

Το μοντέλο που βασίζεται στο SUV e:prototype και πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Κίνα, ενδέχεται να έρθει στη Γηραιά Ήπειρο

Honda: Στα πλάνα ένα ηλεκτρικό SUV για την Ευρώπη

Το μοντέλο που βασίζεται στο SUV e:prototype και πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Κίνα, ενδέχεται να έρθει στη Γηραιά Ήπειρο

Ένα δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα τοποθετηθεί δίπλα στο αυτοκίνητο πόλης Honda e: στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Honda στο Ηνωμένο Βασίλειο, Jean-Marc Streng, ο οποίος αποκάλυψε: «Θα φέρουμε ένα νέο μοντέλο BEV (ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας) το 2023, αυτό είναι το επόμενο βήμα, το οποίο θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα».

Ο Streng δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πέρα ​​από το ότι «θα ανήκει στη σωστή κατηγορία ώστε να επιτύχει περισσότερες πωλήσεις». Αυτό υποδηλώνει έντονα ένα μεγαλύτερο και πιο πρακτικό μοντέλο, κατά πάσα πιθανότητα ένα SUV παρόμοιο με το e:prototype που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, τον περασμένο Απρίλιο.

Αυτή ήταν μια πιο συμβατική εκδοχή του 3θυρου SUV e: concept που εμφανίστηκε στην έκθεση του Πεκίνου το 2020. Το μοντέλο με την επικλινή γραμμή οροφής έχει σίγουρα πιο φουτουριστικό σχεδιασμό από το μοντέλο που παρουσιάστηκε στη Σαγκάη.

Δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα λεπτομέρειες για τον κινητήρα του πρωτότυπου, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χρησιμοποιεί μεγαλύτερη μπαταρία από τη μονάδα 35,5kWh του αυτοκινήτου πόλης Honda e, το οποίο έχει μέγιστη αυτονομία μόλις 220 χιλιόμετρα. Από άποψη μεγέθους, αναμένεται να βρίσκεται κάπου μεταξύ του Jazz και του HR-V.

Η Honda λέει ότι το πρωτότυπο SUV e: πλησιάζει σχεδιαστικά το μοντέλο παραγωγής που θα κυκλοφορήσει στην Κίνα στις αρχές του 2022 και θα μπορούσε να είναι το μοντέλο στο οποίο αναφέρεται ο Streng, που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2023.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!