Το πρώτο υβριδικό επιδόσεων από την Mercedes-AMG (video)

Η AMG GT 63 S E PERFORMANCE φέρει τεχνολογία από την F1 και ισχύ 843 ίππων

Το πρώτο υβριδικό επιδόσεων από την Mercedes-AMG (video)

Η AMG GT 63 S E PERFORMANCE φέρει τεχνολογία από την F1 και ισχύ 843 ίππων

Η Mercedes-AMG κάνει το βήμα προς τον εξηλεκτρισμό με το πρώτο υβριδικό επιδόσεων. Το τετράθυρο sedan Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE είναι το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής από το Affalterbach, καθώς το υβριδικό του σύστημα αποδίδει συνδυαστικά 843 ίππους και περισσότερα από 1.400 Nm ροπής!

Η τεχνολογία E PERFORMANCE της Mercedes-Benz επηρεάζεται από την εμπλοκή της γερμανικής μάρκας στη Formula 1. Το συγκεκριμένο concept περιλαμβάνει τον 4λιτρο V8 biturbo της AMG (αποδίδει 639 ίππους) μπροστά και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 204 ίππων μαζί με μπαταρία 6,1 kWh στον πίσω άξονα. Έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη κατανομή του βάρους και βέλτιστη χρήση της διαθέσιμης ροπής. Όπως στην περίπτωση της F1, η μπαταρία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άμεση παροχή ισχύος. Παράλληλα προσφέρει μικρή ηλεκτρική αυτονομία 12 χλμ, η οποία προορίζεται για κοντινές μετακινήσεις εντός της πόλης.

Στον πίσω άξονα βρίσκεται και αυτόματο κιβώτιο δύο σχέσεων, το οποίο ρυθμίζει την κατανομή της ροπής από τον ηλεκτροκινητήρα. Η δεύτερη σχέση εμπλέκεται το αργότερα στα 140 χλμ/ώρα, που αντιστοιχεί στις 13.500 σ.α.λ. του ηλεκτρικού μοτέρ.

Οι επιδόσεις είναι ανάλογες όχι ενός σπορ οικογενειακού μοντέλου, αλλά ενός supercar: η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 2,9 δλ. και 0-200 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 10 δλ. Η μέγιστη ταχύτητα της AMG GT 63 S E PERFORMANCE αγγίζει τα 316 χλμ/ώρα.

Οπτικά, η Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE ξεχωρίζει από το μυώδες αμάξωμα, τα αεροδυναμικά σπόιλερ και τη fastback σιλουέτα. Η εμπρός ποδιά προέρχεται από τη δίθυρη AMG GT, ενώ στην ουρά του αμαξώματος, πέρα από το διαχύτη και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης συναντάμε τη θύρα φόρτισης της μπαταρίας. Το σήμα”E PERFORMANCE” στα φτερά επιδεικνύει την υβριδική τεχνολογία του σπορ sedan.

Τα τεχνολογικά highlights περιλαμβάνουν την τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC+, την  ανάρτηση AMG RIDE CONTROL+ με νέο σύστημα απόσβεσης των κραδασμών, τα κεραμικά φρένα και το infotainment MBUX με προβολή της λειτουργίας του υβριδικού συστήματος.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!