Αποκλειστικά ηλεκτρική γίνεται η DS Automobiles

Η premium γαλλική μάρκα θα λανσάρει μόνο 100% ηλεκτρικά μοντέλα από το 2024

Αποκλειστικά ηλεκτρική γίνεται η DS Automobiles

Η premium γαλλική μάρκα θα λανσάρει μόνο 100% ηλεκτρικά μοντέλα από το 2024

Θέλοντας να προλάβει τις εξελίξεις στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η DS Automobiles ανακοίνωσε την απόφασή της να μετατραπεί σύντομα σε εταιρεία που θα έχει στη γκάμα της μόνο ηλεκτρικά μοντέλα. Η premium μάρκα του Ομίλου Stellantis έκανε γνωστό ότι από το 2024 θα κυκλοφορεί στις αγορές αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αρκετά νωρίτερα από τους κύριους ανταγωνιστές της.

«Οι εξελίξεις στη νομοθεσία και στο οικοσύστημα των ηλεκτρικών οχημάτων, δημιουργούν ευκαιρίες τις οποίες θέλουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας. Έλαβα την απόφαση να επιταχύνω την εφαρμογή του πλάνου, το οποίο θα λάβει σχήμα από το 2024», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της DS Automobiles, Beatrice Foucher.

Οδηγούμε το υβριδικό DS 9 E-TENSE

Ήδη από το 2019 η γαλλική μάρκα διαθέτει τουλάχιστον μία εξηλεκτρισμένη έκδοση σε κάθε μοντέλο της. Το 100% ηλεκτρικό DS 3 CROSSBACK E-TENSE, καθώς και τα plug-in υβριδικά DS 4 E-TENSE, DS 7 CROSSBACK E-TENSE και DS 9 E-TENSE, με εύρος ισχύος από 225 έως 360 ίππους. Ο στόλος των αυτοκινήτων που πούλησε το 2020 είχε τον μικρότερο μέσο όρο CO2 (83,1 γρ/χλμ).

Το 2024 η DS Automobiles θα λανσάρει την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του DS 4 και θα ακολουθήσει ένα νέο μοντέλο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium του Ομίλου Stellantis. Η μπαταρία χωρητικότητας 104 kWh θα προσφέρει αυτονομία 700 χλμ, επιτρέποντας τα ταξίδια χωρίς ανάγκη φόρτισης.

Παράλληλα, η γαλλική μάρκα συνεχίζει την εμπλοκή της στην ηλεκτρική Formula E. Επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της έως το 2026 και έχει αρχίσει την εξέλιξη του ηλεκτρικού μονοθεσίου νέας γενιάς.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!