Αυτή είναι η νέα Lamborghini Countach!

Οι φωτογραφίες της νέας γενιάς του εμβληματικού ιταλικού supercar, διέρρευσαν λίγο πριν την επίσημη αποκάλυψη

Αυτή είναι η νέα Lamborghini Countach!

Οι φωτογραφίες της νέας γενιάς του εμβληματικού ιταλικού supercar, διέρρευσαν λίγο πριν την επίσημη αποκάλυψη

Η επιστροφή του ονόματος της Countach στη γκάμα της Lamborghini έχει επιβεβαιωθεί εδώ και λίγες ημέρες, με ένα επίσημο teaser video. Λίγα 24ωρα όμως πριν το supercar κάνει πρεμιέρα στην εκδήλωση Monterey Car Week στην Καλιφόρνια, διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες του.

Δίπλα του στις φωτογραφίες εμφανίζεται η πρώτη έκδοση LP400 του 1974, από την οποία απουσίαζε η μεγάλη πίσω αεροτομή που είχαν τα επόμενα μοντέλα. Λεπτομέρειες όπως η τριγωνική εισαγωγή αέρα ανάμεσα στην πόρτα και το αμάξωμα, το χαρακτηριστικό κάλυμμα του κινητήρα και τα τραπεζοειδή περιβλήματα των πίσω φώτων, έχουν περάσει στη νέα Countach. Δεν ισχύει το ίδιο με τα αναδυόμενα εμπρός φώτα, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί, λογικά για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση ατυχήματος με πεζούς.

Αυτό που δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν οι φωτογραφίες είναι τον κινητήρα της νέας Countach. Πρόσφατα πάντως η Lamborghini έχει αναφέρει ότι θα περάσει σταδιακά από τους συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης σε υβριδικά συστήματα. Όμως εντός του 2021 και του 2022 σκοπεύει να παρουσιάσει δύο μοντέλα με V12 σύνολα.

Ενδέχεται η νέα Countach να εφοδιάζεται με V12 κινητήρα χωρίς υβριδική τεχνολογία, αν και ορισμένοι θεωρούν ότι μπορεί να φέρει εξέλιξη του ήπια υβριδικού συστήματος της Sian. Κάτι στο οποίο συνηγορεί και η ονομασία LPI 800-4, που παραπέμπει σε υβριδική τεχνολογία, 800 ίππους και τετρακίνηση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!