Επίσημο: Επιστρέφει η θρυλική Lamborghini Countach (video)

Επιβεβαιώθηκε με ένα teaser video η αναγέννηση του εμβληματικού μοντέλου της Lamborghini, με πιθανή την υβριδική τεχνολογία

Επίσημο: Επιστρέφει η θρυλική Lamborghini Countach (video)

Επιβεβαιώθηκε με ένα teaser video η αναγέννηση του εμβληματικού μοντέλου της Lamborghini, με πιθανή την υβριδική τεχνολογία

Η Lamborghini θα επαναφέρει στην παραγωγή ένα από τα εμβληματικά supercars της. Ένα video στα social media επιβεβαιώνει την επιστροφή της Countach, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στην επέτειο των 47 ετών από το ντεμπούτο της πρώτης Countach το 1974 και 50 χρόνια από την αποκάλυψη του πρωτοτύπου Countach στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 1971.

Μια εικόνα teaser συνοδεύει την ανακοίνωση της Lamborghini που αναφέρει το γεγονός ως «την αναγέννηση ενός ονείρου». Η εικόνα ενός σκεπασμένου αυτοκινήτου υποδηλώνει ότι η νέα έκδοση πιθανότατα θα είναι εμπνευσμένη από παλαιότερα μοντέλα Countach που δεν έχουν πίσω το τεράστιο φτερό, το οποίο είδαμε στις πιο πρόσφατες εκδόσεις του V12 της μάρκας, ενώ οι εικόνες που διέρρευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τους αεραγωγούς εισαγωγής που αποτίουν φόρο τιμής στο πρωτότυπο αυτοκίνητο.

Η σκεπασμένη σιλουέτα δείχνει ότι μια πλήρης αποκάλυψη θα μπορούσε να γίνει σύντομα, με το Pebble Beach Concours d’Elegance στην Καλιφόρνια να είναι ένας πιθανός χώρος για την παρουσίαση. Η έκθεση του Pebble Beach, στην οποία πολύ συχνά γίνονται παρουσιάσεις, περιορισμένες εκδόσεις μοντέλων και hyper-exclusive αυτοκίνητα, ξεκινά στις 15 Αυγούστου.

Η αναγεννημένη Countach είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι μια σύγχρονη ενσάρκωση του διάσημου ονόματος της, που θα βασίζεται στη σύγχρονη τεχνολογία, σε αντίθεση με τον τρόπο συνέχισης του ονόματος που επέλεξαν η Jaguar και η Aston Martin τα τελευταία χρόνια.

Οι πληροφορίες είναι πολύ περιορισμένες, αλλά νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Lamborghini παρουσίασε έναν οδικό χάρτη που εξηγεί τη μετάβαση της εταιρείας από τα συμβατικά οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, προς μια εξηλεκτρισμένη γκάμα. Η εταιρία αποκάλυψε ότι το πρώτο στάδιο αυτής της πορείας θα τιμήσει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και θα αποτίσει φόρο τιμής σε αυτόν, με την εισαγωγή δύο νέων μοντέλων V12 το 2021 και το 2022.

Είναι πιθανό η ανακοίνωση να συνδέεται με τη νέα Countach, αλλά η εταιρία θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο ως μια πρώτη δοκιμή για μια μελλοντική υβριδική τεχνολογία, πιθανώς βασισμένη στην ήπια υβριδική τεχνολογία που χρησιμοποιείται στη Sian.

Νέες πληροφορίες που διέρρευσαν στα κοινωνικά δίκτυα επιβεβαιώνουν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει, με μερικές αποκαλύψεις να γίνονται από λάθος. Το «LPI 800-4» υποδεικνύει ότι η νέα Countach θα χρησιμοποιεί κάποιο εξηλεκτρισμένο σύστημα και τετρακίνηση. Η Lamborghini χρησιμοποίησε στο παρελθόν το όνομα LPI στην υβριδική Asterion το 2014.Το LPI σημαίνει «Longitudinale Posteriore Ibrido» και υποδηλώνει ότι το νέο hypercar θα διαθέτει κινητήρα στη μέση, με διαμήκη προσανατολισμό και υβριδική τεχνολογία. Το 800 θα μπορούσε να αναφέρονται στην ιπποδύναμη, όπως συμβαίνει και με άλλα μοντέλα της Lamborghini.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!