Ρεκόρ στο Gotland Ring για τo Koenigsegg Jesko

Παρακολουθήστε το σουηδικό hypercar Koenigsegg Jesko να καταρρίπτει το ρεκόρ του Gotland Ring, μία από τις μεγαλύτερες σε μήκος πίστες της Ευρώπης.

Το όνομα Koenigsegg είναι συνώνυμο των υψηλών επιδόσεων, αλλά δεν ακούμε συχνά από τη σουηδικής εταιρεία για ρεκόρ γύρου σε πίστες, Ωστόσο, η Koenigsegg αποφάσισε να το αλλάξει αυτό, δημοσιεύοντας ένα βίντεο με το hypercar της, το Jesko, να καταρρίπτει το ρεκόρ γύρου σε μία από τις μεγαλύτερες πίστες της Ευρώπης, το Gotland Ring στη Σουηδία.

Το ρεκόρ έχει τραβηχτεί από τρεις οπτικές γωνίες χάρη σε μια κάμερα κράνους, μια κάμερα οργάνων και μια κάμερα καμπίνας, η οποία δείχνει αδιάλειπτα πλάνα σε συνδυασμό με ένα χρονόμετρο, που αποκαλύπτει ότι το Koenigsegg Jesko ολοκληρώνει ένα γύρο του Gotland Ring σε 2:56.97. Το ρεκόρ σημειώθηκε από τον οδηγό δοκιμών Niklas Lilja.

Η πίστα βρίσκεται στο Gotland, ένα νησί στη Βαλτική Θάλασσα. Με μήκος 7,3 χιλιομέτρων, είναι μία από τις μεγαλύτερες σε μήκος πίστες της Ευρώπης. Παρότι δεν είναι τόσο διάσημη όσο το Nurburgring, η Koenigsegg αναφέρει ότι το Gotland Ring έχει αρκετά άλματα και κλίσεις και παρουσιάζει στα αυτοκίνητα παρόμοιες προκλήσεις με τη γερμανική πίστα.

Το Gotland Ring χρησιμοποιείται κυρίως ως πίστα δοκιμών για αυτοκινητοβιομηχανίες και χομπίστες. Η Koenigsegg δεν βρισκόταν στο Gotland Ring προσπαθώντας να σημειώσει ρεκόρ, αλλά για να πραγματοποιήσει δοκιμές και δραστηριότητες μάρκετινγκ. Αυτό όμως, κάνει τον χρόνο γύρου των 2:56.97 ακόμα πιο εντυπωσιακό. Ο Lilja λέει ότι οδηγούσε το Jesko μόνο στο 90% περίπου των δυνατοτήτων του όταν κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ κατά σχεδόν 7 δλ. Εκείνος ο χρόνος είχε σημειωθεί από μια Porsche 911 GT3 RS Manthey-Racing edition.

Δε θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Jesko ήταν ταχύτερο ταχύτερο. Ο V8 κινητήρας 5,1 λίτρων με twin-turbo αποδίδει έως και 1.622 ίππους όταν λειτουργεί με καύσιμα E85. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, χρησιμοποιούσε καύσιμο 98 οκτανίων, πράγμα που σημαίνει ότι αποδίδει 1.297 ίππους.

Παρότι που πρόκειται για μια τερατώδη ποσότητα ισχύος, ο Niklas Lilja καταφέρνει να διατηρήσει το Koenigsegg Jesko υπό έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του βίντεο, και το αποτέλεσμα είναι ένας εντυπωσιακά καθαρός γύρος σε αυτή τη γεμάτη στροφές πίστα.

Koenigsegg Jesko - Gotland Ring

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!